Ruky prezradia…

0
3900
Malé balenie krému môžeme mať stále pri sebe.

Pri pohľade na naše ruky sa dá ľahko odhadnúť nielen náš vek, ale aj starostlivosť, ktorú im venujeme. Sú našou vizitkou, a preto som zostavila pár rád, aby vyzerali čo najkrajšie.

1. Umývanie riadu a upratovanie zásadne v rukaviciach
   Áno, viem, že málokto to robí rád, ale neustále máčanie rúk v saponátoch je nielen škodlivé pre pokožku, dokáže dokonca vyvolať alergické kožné reakcie. Na rukavice sa zvyknúť dá a ja už si bez nich neviem upratovanie predstaviť :).

2. Krémovanie po každom umytí rúk
   Znie to možno otravne, no z vlastnej skúsenosti vrelo odporúčam vytvoriť si návyk a mať krém na ruky vždy poruke. Malé cestovné balenie v kabelke nezaberie veľa miesta.

3. Občasný peeling
   Zbavenie pokožky odumretých buniek omladzuje a prekrvuje naše ruky, a tým im zaručíme mladistvý vzhľad.
   Môj tip: olivový olej zmiešame s kryštálovým cukrom a zmes nanesieme na ruky. Masírujeme pár minút a umyjeme vlažnou vodou. Krémovanie už nie je potrebné, olivový olej ich krásne hydratuje. Nemusíte kupovať žiadne drahé prípravky, všetky suroviny máte doma :).

Vrelo odporúčam vytvoriť si návyk a mať krém na ruky vždy poruke.

4. Nechty
   Pilujeme zásadne jedným smerom, aby sme nespôsobili ich štiepenie. Sklenený pilník je najvhodnejší variant, kovovým by som sa vyhýbala. Spevňujúce priehľadné laky by mali byť podkladom pre tmavšie laky, aby nám nechty nestmavli. Ak nám predsa len naberú nepekný žltý nádych, postačí prekrojený citrón, do ktorého ponoríme prst a niekoľko sekúnd ho krúživými pohybmi zbavujeme nechceného zafarbenia.


Katarína Bašistová, vizážistka a hairstylistka
Tel. 0907 832 823
FB Katarina Visage/make-up&hairstyle

ZANECHAŤ ODPOVEĎ