Miniporadňa

0
3596
Pri žltkastých odleskoch je vhodné občas použiť tzv. silver šampón (modrý alebo fialový), ktorý neutralizuje teplé odlesky na blond vlasoch.

Občas nás trápia otázky, na ktoré nepoznáme odpovede. Vybrala som tie najčastejšie a pokúsim sa vám poradiť.

1. Ako bojovať proti červeným žilkám?
   Popraskané žilky (kuperóza) vedia potrápiť nejednu z nás. Vekom sa zhoršuje ich stav, dedičnosť zohráva veľkú úlohu. Pokiaľ nechcete ich odstránenie riešiť laserom, skúste sa vyhýbať veľkým teplotným výkyvom, saune, horúcim, pikantným a korenistým jedlám, fajčeniu, alkoholu a častým peelingom. Zvýšte prísun vitamínu C.
   Malý tip: namočte vatové tampóny do octu zriedeného s vodou a priložte na pleť. Následne pleť ošetrite výživným krémom s vitamínmi C a K.

2. Ako zabránim žltému odtieňu pri domácom farbení na blond?
   Dokonalá blond farba je náročná na docielenie a aj na údržbu. Pokiaľ ste presvedčená, že si chcete vlasy odfarbovať doma, uistite sa, že ste zakúpili správny odtieň určený k vašej prirodzenej farbe vlasov. Farbu nikdy nezmývajte skôr, ako je uvedené v návode a ani nenechávajte pôsobiť dlhšie. Dôsledne dodržujte návod na použitie. Pokiaľ je vaša prirodzená farba hnedá a tmavšia, obráťte sa radšej na skúseného kaderníka. Rozhodne to je v konečnom dôsledku lacnejšie ako neskoršie opravovanie napáchaných škôd. Ak vás trápia len žltkasté odlesky, použite pri každom druhom až treťom zmytí tzv. silver šampón (modrý alebo fialový šampón), ktorý neutralizuje teplé odlesky na blond vlasoch. Pozor, jeho funkcia nie je zosvetliť a ani zafarbiť, on len obaľuje povrch vlasu. Efekt je len dočasný. 

3. Ako predídem tmavým kruhom pod očami?
   Tmavé kruhy bývajú dedičné, nie vždy sú poznávacím znamením preflámovanej noci 🙂 .
   Koža pod očami je veľmi tenká, snažte sa preto pri odličovaní príliš netlačiť a nešúchať pokožku. Zvoľte kvalitné očné krémy (skúste ich uchovávať v chladničke, má to skvelý chladivý efekt) a dodržujte pitný režim. Vyššie položený vankúš a dostatok spánku zmierňujú ich intenzitu a taktiež zábaly vyrobené z vatových tampónov namočených v čiernom čaji zjemnia tmavé stopy, kofeín z čaju tenkú pokožku v očnom okolí krásne napne. Ak máte pocit, že zlepšenie neprichádza a s týmto problémom bojujú už celé generácie vo vašej rodine, existuje veľké množstvo kvalitných korektorov pod oči, ktoré ich spoľahlivo prekryjú.

   Ďakujem za vaše otázky a teším sa na ďalšie 🙂 .


Katarína Bašistová, vizážistka a hairstylistka
Tel. 0907 832 823
FB Katarina Visage/make-up&hairstyle

Foto: ilustračné

ZANECHAŤ ODPOVEĎ