Svieža pokožka žiari

0
5191
Katarina Visage - Make-Up & Hairstyle - J. M. Hurbana 32

Po zime, kedy dostala naša pleť naozaj zabrať a musela sa popasovať s teplotnými výkyvmi, môže naša pokožka pôsobiť mdlo. Ako jej prinavrátiť sviežosť a jas?

1. Hydratácia
   Áno, počuť to z každej strany, že treba dodržiavať pitný režim, no nie je to iba klišé, je to naozaj tak. Skúste na dva týždne dodržiavať režim prispôsobený vašej výške a váhe (na každý pätnásty kilogram telesnej hmotnosti by ste mali vypiť 0,5 l vody. Výpočet pre 60 kg vážiaceho človeka: 60 kg / 15 = 4. Teda 4 x 0,5 l = 2 litre vody denne).
   Badáte pozitívne zmeny? Výborne, už len si osvojiť tento návyk. Voda hydratuje, osviežuje, očisťuje, vďaka nej menej jeme, vyplavuje nečistoty, napína pleť… Pozitíva by sme mohli menovať donekonečna.

2. Obmedzenie cukru a priemyselne spracovaných potravín
   Cukor, sacharidy a umelo spracované potraviny sú živinami pre kvasinky, ktoré v našom tele žijú a spôsobujú nepekné vyrážky a zápaly v tele. Vylúčením týchto potravín nedáme kvasinkám šancu na prežitie.

3. Zelené potraviny a smoothie
   Stále viac obľúbeným smoothie môžete nahradiť jedno alebo viac jedál denne. Vďaka zmixovaniu dokážeme do seba dostať väčšie množstvo zeleniny a ovocia, čo by sme inak iste z časového dôvodu nestíhali. Odporúčam do každého pridať aj červenú repu (je bojovníkom proti rakovine) a zelený jačmeň alebo baby špenát. Majú na pleť úžasný účinok.

4. Spánok a pohyb
   Pohybom rozprúdime v tele krv a okysličujeme tým pádom aj pokožku, ktorá sa nám odvďačí sviežim vzhľadom. Rovnako ako šport, tak aj relax a oddych dopĺňajú fyzickú aktivitu ako jin a . Rovnováha v tele sa ukazuje aj navonok. Stres má veľmi zlý dopad na náš výzor. Ťažko sa mu vyhnúť, no vyvážiť ho môžeme víkendovou prechádzkou v lese, kde každý dokáže nájsť pokoj na usporiadanie svojich myšlienok.

5. Krémy a masky
   Pri kúpe krému a masky sledujte zloženie. Parfumy nemajú čo hľadať na vašej tvári. Môžu spôsobovať nepekné pigmentové fľaky, ktoré len ťažko odstránite. Siahnite po kozmetike neobsahujúcej parabény, silikóny, sulfáty a parfumy.
   Masky si môžete vyrobiť aj doma: na mastnú a aknóznu pleť pomáhajú kvasnice, suchú pleť ošetrí roztlačené avokádo a na rozžiarenie pleti rada používam jogurt s medom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Katarína Bašistová, vizážistka a hairstylistka
Tel. 0907 832 823
mail: katarina.visagero@gmail.com
FB Katarina Visage/make-up&hairstyle

ZANECHAŤ ODPOVEĎ