Aj málo stačí

0
2475
Katarina Visage - Make-Up & Hairstyle - J. M. Hurbana 32

   Často diskutujem s mojimi klientkami, či naozaj treba mať toľko tieňov a štetcov a púdrov a ceruziek… Nie, netreba. Moja práca si to vyžaduje a priznávam sa, som tak trochu závislá od nakupovania a testovania noviniek v dekoratívnej kozmetike. No tento článok bude takým malým návodom, ako si zaobstarať pár najdôležitejších produktov, ktoré vám pomôžu vytvoriť bezchybný vzhľad v priebehu pár minút. Mimochodom, môj rekord je 1 minúta, keď som ako zvyčajne s vyplazeným jazykom dobiehala do práce. Pracujúce maminy, hore ruky, ktoré máte ráno čas vypočítaný do poslednej sekundy? Nuž, materstvo nás priučí aj efektívne hospodáriť s časom. Preto som zhotovila malý návod, čo nám vyslovene treba na vytvorenie bezchybného vzhľadu za pár minút.
Základom je po nočnej regenerácii vyčistená pleť, ošetrená tonikom a hydratovaná krémom. Ako taký bonusový prípravok, ktorý je pre mňa priam už nevyhnutnosťou, je fixačná báza pod make‑up. Tá mi pripraví pleť na nanesenie make‑upu, vyhladí póry a zároveň mám istotu, že vzhľad môjho líčenia ostane nezmenený až do večera.
Na ňu odporúčam naniesť make‑up, ktorý chráni pokožku. Je vrstvou, ktorá je akoby ochranným plášťom a naň sa počas dňa nalepia nečistoty z ovzdušia a prach, ktoré večer odstránime čistiacim mliekom a pleť osvie­žime tonikom. Pokiaľ máte pocit, že make‑up ešte nepotrebujete, dostať BB alebo CC krémy, ktoré sa pleti prispôsobia. Na mastnejšiu alebo zmiešanú pleť je vhodné použiť púdrový make‑up a na suchú až normálnu rozžiarujúci alebo hydratačný. Nanášame ho prstom, navlhčenou hubkou alebo štetcom. Ako krok číslo dva odporúčam zafixovať bezchybný vzhľad púdrom, či už v sypkej alebo kompaktnej forme. Zároveň ním zmatníme pleť. Púdre sa už vyrábajú z kvalitných minerálnych a hydratačných zložiek, nevrstvia sa. Treba si nechať poradiť u kozmetických poradkýň, je to bezplatné a zároveň sa nepomýlite vo voľbe správneho odtieňa. Produkt číslo tri je lícenka. Narábajte s ňou opatrne, menej je v tomto prípade viac. Nanášame ju na miesto, ktoré je na líci najvypuklejšie, keď sa na seba usmejeme do zrkadla. Rozmažeme ju dostratena a máme hotový základ líčenia. Ďalším produktom sú očné tiene. Úplne postačujúce sú dva až tri, ktoré navzájom kombinujeme aj využijeme na zvýraznenie obočia. Moji favoriti sú béžová, svetlohnedá a tmavohnedá. Táto trojkombinácia je použiteľná celoročne na denné aj večerné líčenie. S tmavším tieňom si vieme vytvoriť aj linku. Na zvýraznenie rias je nevyhnutným pomocníkom kvalitná maskara. V lete sú obľúbené aj jej vodoodolné verzie. Tie odlíčime najšetrnejšie dvojfázovým odličovačom očí.
   No a na záver je to lesk alebo rúž, alebo taká malá vychytávka pre milovníčky matných rúžov – kontúrovacia ceruzka. Tou nahradíme matný rúž, keď ňou vyplníme celé pery.
   Keď si to zhrnieme, tak nám stačí 8 produktov a má­me svoj kozmetický kufrík vybavený.


Katarína Bašistová, vizážistka a hairstylistka
Tel. 0907 832 823
FB Katarina Visage/make-up&hairstyle

ZANECHAŤ ODPOVEĎ