Aj pleť potrebuje opateru

0
1699
Katarina Visage - Make-Up & Hairstyle - J. M. Hurbana 32

   Rozžiarená, bezchybná pleť. Kto by ju nechcel? Málokto ju však dostane do vienka ako dar. Obdobie puberty a dospelosti nás už núti venovať jej pozornosť. Či už je to akné, pri ktorom je starostlivosť často spojená aj s návštevami u lekárskej kozmetičky, alebo príznaky starnutia, ktoré chceme oddialiť na čo najdlhší čas. Každý by si mal vyhradiť čas na svoju pleť. Na pleti sa nám odráža zdravotný stav, nedostatok spánku, stres, fajčenie, hormonálne výkyvy… Čím sme starší, tým ťažšie zakryjeme známky únavy a prebdené noci. Taktiež nesprávne odličovanie dokáže napáchať nemalé škody. Preto vám poradím, ktoré prípravky ako používať.
   Dvojfázový alebo nemastný odličovač očného make‑upu. Na šetrné odlíčenie očí a najmä vodoodolnej maskary odporúčam odličovač s upokojujúcimi zložkami, ktorý šetrne a účinne zbaví okolie očí nánosov líčidiel. Teraz sa už vyrábajú aj prípravky, ktoré posilňujú mihalnice a bránia ich lámaniu. No platí pravidlo: netrieť oči príliš silno! Radšej nasiaknutý tampón priložiť na oči a odličovač postupne maskaru rozpustí. Trením si môžeme podráždiť pokožku alebo aj polámať mihalnice.
   Čistiace mlieko, čistiaci gél. Týmito prípravkami odstraňujeme nečistoty na pleti, make‑up, púder. Jemne masírujeme pokožku tváre a vlhkým tampónom postupne odstraňujeme. Takisto nie je potrebné zbytočne tlačiť, prípravky na pleti splnia svoju úlohu aj pri jemnej masáži.
   Tonikum, pleťová voda. Obidve majú funk­ciu pleť osviežiť a otvorené a vyčistené póry uzavrieť. Všetko má svoju postupnosť a tonikum je vlastne ukončením fázy čistenia. Nie je potrebné po ňom pleť znovu umývať, pretože má blahodarné upokojujúce účinky. Nie som zástankyňou pleťovej vody s alkoholom, nakoľko alkohol vysušuje a je agresívny k pleti. Výnimkou je hĺbkové čistenie, po ktorom treba pleť dezinfikovať.
   Micelárna voda. Mala by byť používaná len v prípadoch, ako napríklad pri cestovaní alebo pri výnimočných udalostiach, keď nemáme čas alebo priestor použiť všetky tri čistiace prípravky. Micelárna voda má totiž nesmiernu silu v odstraňovaní nečistôt a dlhodobé používanie môže spôsobiť vysušovanie pokožky.
   Keď máme pleť takto krásne vyčistenú, nanesieme pleťový a očný krém. Nočné krémy bývajú výživnejšie a mastnejšie ako denné, pretože v noci sa nám telo regeneruje a výživné látky sa ľahšie vstrebávajú do pokožky. Preto je vhodné napríklad aj pleťovú masku nanášať skôr vo večerných hodinách, aby jej napínajúce alebo hydratačné účinky mohli pôsobiť počas nočnej regenerácie. Čo sa týka denného krému, ten nanášame spolu s očným krémom po rannom čistení. Ráno sa po nočnej regenerácii totiž na povrchu nazbierajú nepotrebné nečistoty a tie treba odstrániť mliekom a dočistiť pleťovou vodou. Následne nanesieme denný krém, jemne vklepkáme očný krém a pleť je pripravená na nanesenie make‑upu, ktorý má funkciu pokožku tváre chrániť celý deň pred smogom, nečistotami a slnečným žiarením.


Katarína Bašistová, vizážistka a hairstylistka
Tel. 0907 832 823
FB Katarina Visage/make-up&hairstyle

ZANECHAŤ ODPOVEĎ