Aby farba vydržala

0
3982
Katarina Visage - Make-Up & Hairstyle - J. M. Hurbana 32

   Zdá sa vám, že nafarbené vlasy nevydržia lesklé dlhšie ako týždeň alebo vaša krásna blond farba, s ktorou odchádzate zo salónu, začne po dvoch týždňoch žltnúť alebo tmavnúť? Existujú dôvody, prečo sa začne farba z vlasov vyplavovať skôr, ako by mala.

1. Šampón
   Šampóny obsahujúce silikóny, parabény alebo, nedajbože, ovocné kyseliny, dokážu svojím zložením otvárať povrch vlasu, ktorý potom ľahšie uvoľňuje farbu pri umývaní. Obzvlášť agresívne voči farbám pôsobia šampóny proti lupinám.
   Blond farby sú ešte náchylnejšie, a preto odporúčam poradiť sa so svojím kaderníkom, ktorý vám vie odporučiť salónnu starostlivosť aj na doma. Neutrálne PH šampónu zachováva krásnu farbu po celé týždne.

2. Žehlenie vlasov
   Verili by ste, že žehlenie nad 170 °C dokáže farbu znehodnotiť a spôsobiť jej úplné zoxidovanie? Preto treba vlasy žehliť len do maximálnej teploty 170 stupňov a len s tepelnou ochranou – či už vo forme krému alebo v spreji.

Používajte na dovolenke UV ochranu nielen na pokožku,
ale aj na vlasy.

3. Chlórová voda, UV žiarenie 
   Chlórová voda dokáže spôsobiť nepekné zafarbenie blond vlasov do zelenkastej farby, no ani priame slnko im na kráse nepridá. Používajte na dovolenke UV ochranu nielen na pokožku, ale aj na vlasy. Samozrej­mosťou by mala byť pokrývka hlavy ako šiltovka alebo klobúk. Poďakujú sa vám nielen vlasy, ale aj citlivá pokožka tváre.

4. Výživa vlasov
   Za každým šampónovaním nasleduje ošetrenie kondicionérom alebo maskou, prípadne balzamom. Tieto prípravky vlas uzavrú, a tak zabránia vyplavovaniu farebných pigmentov.
   V neposlednom rade vplýva aj kvalita použitej farby na to, ako dlho nám bude na vlasoch držať. Preto si starostlivo vyberajte a pokiaľ sa rozhodnete pre permanentnú farbu (stálu), spoľahnite sa na rady vášho kaderníka ☺.

Pokiaľ sa rozhodnete pre permanentnú farbu (stálu), spoľahnite sa na rady vášho kaderníka ☺.

Katarína Bašistová, vizážistka a hairstylistka
Tel. 0907 832 823
FB Katarina Visage/make-up&hairstyle

ZANECHAŤ ODPOVEĎ