Objavte kvety s vôňou kávy

0
5066
Kvety a káva patria k sebe.

Nestojte v rade v kvetinárstve počas čakania na uviazanie kytice kvetov, radšej tento čas využite a vychutnajte si lahodnú kávu a výborný koláč bez toho, aby ste museli niekam chodiť. Čoskoro uplynie už rok a pol, čo v našom meste pribudol jedinečný podnik, ktorý spája vôňu kávy a kvetov – Kvetiareň.

   „Myšlienka vznikla, keď som popri škole brigádovala v kvetinárstvach. Stretla som sa tam so zákazníčkami, ktoré sa rady prišli pozrieť, nadýchať sa vône kvetov, cítili sa príjemne. Preto mi napadlo, že by si posedeli pri kávičke, kým sa im viažu kvety. Že by bolo fajn mať v predajni kávovar a nejaké to sedenie. A keďže kamarátka mala skúsenosti v oblasti gastronómie, ktorú aj vyštudovala, rozhodli sme sa skúsiť tieto dve veci spojiť,“ rozpráva Petra Lúčanová.
   Po prípravách tak v októbri 2015 otvorila verejnosti svoje dvere kvetinová kaviareň – Kvetiareň. Miesto, kde sa nákup kvetín spája s možnosťou posedenia pri káve a zákusku, je na Slovensku unikát. No s podobnými projektmi ako je Kvetiareň v Žiline sa môžete stretnúť aj inde vo svete.

Kytice majú vlastné kvetinové boxy.

   Dnes už Žilinčania vedia, že v Kvetiarni je ponuka sortimentu naozaj široká. Kávy, sypané čaje, poctivé zákusky od cukrárky, nie rozmrazované, doplnkový sortiment ako darčekové predmety, dekorácie, bytové doplnky, čokolády, pralinky, víno… Ochotná obsluha vám zabalí i darčekový kôš podľa vašich predstáv a kytičku uviažu na počkanie alebo na objednávku.
   Ak sa chystáte na oslavu, ste tu na správnom mieste. Autom zaparkujete pred dverami a za pár minút odchádzate so všetkým: nádhernou kyticou, zabalenými zákuskami, originálnym darčekom, prípadne aj kávou, ktorú si tiež môžete vziať so sebou. Na starostlivosti o kvety si tu dávajú extra záležať, preto ich uskladňujú v chladiacom boxe. Zákazníci si vďaka tomu pochvaľujú ich trvácnosť. Samozrejmosťou je v Kvetiarni sledovanie trendov v aranžovaní. Okrem aktuálne moderných kvetinových boxov ako jediní na Slovensku ponúkajú veľmi praktické a efektívne vodné boxy. Kytica živých kvetov je zabalená v kartónovej váze, v ktorej má stále vlahu, môžete s ňou pokojne cestovať, prenášať ju a ten, komu je určená, nepotrebuje zháňať vázu na kvietky, pretože tá je súčasťou balenia. Šikovné a zároveň úžasne vyzerajúce!

Vodný box, v ktorom je kytica aranžovaná, slúži aj ako efektná váza.

   Sympatické na tomto podniku je aj to, že inte­riér plný kvetín hýri farbami, ale myslenie tu majú zelené. Poctivo kompostujú použitú kávu, čaj, stonky kvetov, používajú ­kompostovateľné poháriky na kávu so ­sebou a za rok 2016 získali aj certifikát o ochrane životného prostredia. ­Informácie o aktua­litách a o dianí v Kvetiarni, ako sú bezplatné diskusie s koučkou osobného rozvoja, sa dozviete prostredníctvom ich facebookovej stránky www.facebook.com/kvetiaren. Nájdete tu aj množstvo krásnych fotografií, lepšie je ale ísť sa pozrieť naživo, toto výnimočné miesto v centre Žiliny za návštevu určite stojí… Personál sa na vás už teší!

-MS-, foto: R. Bezdedová, FB Kvetiarne

Článok bol publikovaný v Žilinskom Kuriérovi č. 3/2017.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ