Primátor, hokejisti i poslanci si uctili ženy

0
2471
Primátor Igor Choma navštívil sociálne zariadenie pre seniorov Úsmev.

   Ako prví sa v uliciach Žiliny pri príležitosti tohtoročného Medzinárodného dňa žien objavili s ružami v rukách žilinskí hokejisti, a to už 7. marca, pretože o deň neskôr hrali „majstrák“. Ján Ťavoda, Miro Macejko, Mišo Grman, Tomáš Prokop a Václav Čížek veru poriadne, a najmä milo, prekvapili nežné pohlavie. Nielen ženy boli pekné, ale aj mládenci a ruže, no najviac zapôsobila atmosféra, milé úsmevy na oboch stranách dotvárala človečina a ľudskosť, takto by mali vyzerať naše vzťahy. K ženám určite, ale nezaškodilo by, keby to platilo všeobecne.
   O deň neskôr, 8. marca, prekvapili ženy poslanci Patrik Groma a Branislav Delinčák. Tí mali, na rozdiel od hokejistov, tulipány a milé slovo k tomu. Zablahoželali mamičkám s kočíkmi i mladým, ešte slobodným dámam, no nezabudli ani na striebrovlasé babičky. Viac ako reči však napovedali oči a pevné stisky rúk. Čo ja pamätám, také milé prekva­penie sa konalo v uliciach Žiliny prvýkrát.
   V hanbe neostal ani primátor mesta Igor Choma. Jeho kroky smerovali do sociálneho zariadenia pre seniorov Úsmev. Tam osobne zablahoželal každej žene, obdaroval ich krásnou ružičkou a prirodzene milým slovom. Kvety dostala aj riaditeľka pani Alena Lišková a jej kolegyne. Podľa Igora Chomu nielen na MDŽ, ale aj v priebehu roka by mala každá žena dostať kvety a malé pozornosti, pretože bez žien by to nebolo to „pravé orechové“, „ženy nám spríjemňujú každý deň života,“ povedal.
   No a my dodáme – takto sa robí politika – o ľuďoch, pre ľudí a s ľuďmi.

-MIV-, foto: archív

Prvý viceprimátor Patrik Groma si uctil ženy v uliciach mesta tulipánmi.
Aj poslanec Branislav Delinčák rozdával
tulipány a úsmev.
Žilinskí hokejisti už 7. marca na Mariánskom námestí prekvapovali ženy ružami.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ