NÁMESTOVO: Okresný úrad dnes otvorí novú kontaktnú zónu

0
1190
Kontaktná zóna bude od utorka 20. októbra na Okresnom úrade Námestovo, ulica Miestneho priemyslu 571, otvorená pre klientov na prízemí budovy, so vstupom priamo zvonka.
Na Okresnom úrade Námestovo vybudovali a otvoria novú kontaktnú zónu. Priestory úradu totiž neumožňovali z pohľadu poskytovania služieb oddeliť zónu prvého kontaktu od zázemia úradu, informovala o tom Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

„Kontaktná zóna bude od utorka 20. októbra na Okresnom úrade Námestovo, ulica Miestneho priemyslu 571, otvorená pre klientov na prízemí budovy, so vstupom priamo zvonka. V rámci nej si budú môcť klienti vybaviť záležitosti späté s agendami živnostenského podnikania, cestnej dopravy a pozemných komunikácií, či životného prostredia,“ spresnila Friese.

Rezort vnútra tvrdí, že tým chce zjednodušiť občanom okresu Námestovo kontakt s okresným úradom a zároveň minimalizovať riziko šírenia nového koronavírusu. Riešenie však nie je podľa ministerstva finálne. Zámerom je vybudovať klientske centrum, ktoré by integrovalo všetky zložky okresného úradu a vybrané zložky polície pod jednu strechu.

Ministerstvo zároveň naďalej apeluje na občanov, aby zvážili návštevu okresných úradov a prednostne využívali telefonickú, elektronickú či písomnú komunikáciu.

-BA- zdroj: TASR, foto: minv.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ