Na rovinu

0
1703
Žilinský Kuriér - posol dobrých správ

Žilinský Kuriér 7 – 8/2017

   Politike sa venujem už nejaký ten piatok a pamäť mi ešte slúži. Nielen mne však berú chuť do života a roboty tzv. nezávislí poslanci z klubu NEKA (pozn. red.: v MsZ je aj klub nezávislých poslancov NEZA), ktorí vodu kážu a víno pijú. Najskôr som si myslel, že sa spamätajú a začnú pracovať v prospech ľudí, ale opak je pravda.    V zastupiteľstve majú väčšinu, a tak si odhlasujú, akože demokra­ticky, čo chcú – zvýšenie odmien bez ohľadu na vykonanú prácu, porušovanie zákonov, obštrukcie, mediálne ataky, prosto papaláši ako vyšití. Oháňajú sa bojom proti korupcii, etikou, slušnosťou, demokra­ciou, no toto všetko im je podľa mňa cudzie.
   Pán šéfredaktor Filek v Žilinskom večerníku podrobne informoval, že primátor Choma odmietol podpísať etický kódex volených predstaviteľov mesta a ďalšie dve uznesenia pre ich rozpor so zákonom. Ten správne v komentári konštatuje, že v žilinskom mestskom zastupiteľstve nie je normálna situácia. Vytvorili sa barikády, z ktorých protagonisti po sebe strieľajú ostrými. Podľa Fileka je jediným možným riešením dohoda všetkých zúčastnených poslancov, aj primátora, na určitých pravidlách, ktoré sa zaviažu dodržiavať.
   Poslanec Fiabáne, ktorý návrh predkladal za partičku tzv. nezávislých poslancov, vyjadril rozčarovanie, vraj „kde nie je vôľa, tam nie je ani cesta“. On a jeho partička sa mýlia. Povinnosťou každého občana štátu, a najmä poslancov, je predsa dodržiavať jeho zákony. A to nezávislí poslanci z klubu NEKA dôsledne nerobia, snažia sa ohnúť pravidlá porušením zákona vo svoj prospech. Zákon porušili už mnohokrát, nemajú s tým problém ani etický, ani ekonomický, ani ľudský.

Povinnosťou každého občana štátu, a najmä poslancov, je dodržiavať zákony.

   Keď poslanci nerešpektujú zákony, kto ich donúti, aby rešpektovali kódex? Treba spisovať pravidlá slušného správania sa? Nemajú ich v krvi? A čo poslanecký sľub, to je zdrap papiera? Áno, pán Filek má pravdu v tom, že situácia nie je normálna a že zúri vojna. Vedú ju poslanci, ktorí neraz hlasujú proti svojim voličom. Na jazyku majú med, ale v srdci jed. Primátora i mňa, ktorí sa snažíme o normálne a v medziach zákona fungujúce mesto, fackajú pravidelne v médiách pod maskou šťastného života našich detí a boja proti korupcii. Prekáža im, že mesto „šliape“, že sa tu prestalo kradnúť, že sme sa konečne dostali z miliónových dlhov, na ktorých majú svoj podiel aj „nezávislí z klubu NEKA“. Tí, žiaľ, vedú mesto tam, kde sme už raz boli za Slotu a Harmana. Do nových dlhov a na bubon. To hovorím na rovinu. Ako vždy. Sľubujem vám, že vás budem podrobne informovať, v čí prospech vedú moji kolegovia v zastupiteľstve útok na vaše peňaženky. A pokúsim sa ukázať vám aj KTO je KTO. Chceli sme sa dohodnúť, ale nebolo nám súdené.


Ing. Patrik Groma,
1. viceprimátor a poslanec MsZ v Žiline

ZANECHAŤ ODPOVEĎ