LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Mesto vytiahlo na cestu súpravu na výtlky

0
200
Mesto Liptovský Mikuláš vytiahlo na cestu súpravu na výtlky.

Na výtlkoch menšieho rozsahu v Liptovskom Mikuláši pracovali cestári z Verejnoprospešných služieb tryskovou technológiou. Najskôr diery vystriekali špeciálnou emulziou, ktorú následne zasypali skalkami. Tie postupne zajazdili do výtlku. Vodičom sa mohlo zdať, že je cesta plná kamienkov, tie boli však potrebné na vyplnenie dier.

Takýmto opravovaním cestári predchádzajú vytváraniu veľkých výtlkov, kým dôjde ku komplexnej rekonštrukcii povrchu vozovky. V dňoch 18. a 19. apríla pracovali na Palúčanskej ulici, ktorej komplexná rekonštrukcia je naplánovaná na rok 2024. Patchmatikovou technológiou tento týždeň opravia aj Jánoškovu a Kpt. Nálepku, nasledovať budú Bodice a opráv sa postupne dočkajú všetky mestské časti, ako informuje mesto Liptovský Mikuláš na svojej sociálnej sieti.

Druhá partia chlapov v ďalších lokalitách Mikuláša zasa pripravuje na opravu veľké výtlky, ktorým by už patchmatik nepomohol. Pred zasypaním jamy teplou obaľovanou zmesou musia chlapi asfalt zarezať a vyčistiť. Takýmito spôsobmi budú celé leto udržiavať všetky komunikácie, ktoré tento rok nebudú rekonštruované komplexne. Modernizácie sa tento rok dočká napríklad Hradišská, Štefánikova, Majerská, odstavné plochy na Vrlíkovej a Borbisovej aj chodníky pri ceste III. triedy na Podbrezinách či na ulici 1. mája v Starom Meste.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ