RUŽOMBEROK: Mesto zriadilo transparentný účet na zbierku pre Ukrajincov

0
343
Mesto Ružomberok zriadilo transparentný účet na zbierku pre Ukrajincov.

Mesto Ružomberok zriadilo transparentný účet na pomoc pre Ukrajincov, ktorí utekajú pred vojenským konfliktom v domovine. Aktuálne je v azylovom dome v Ružomberku ubytovaných 27 osôb, z toho šesť detí, v utorok informoval o tom hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

„Mesto sa stará o všetky dôležité potreby ako sú strecha nad hlavou, teplá strava a základné potreby. Za vyzbierané peniaze sa budú postupne kupovať nevyhnutné tovary a potrebný materiál. Garantom transparentného účtu je priamo mesto, ktoré naň vloží financie po tom, ako to schváli mestské zastupiteľstvo,“ priblížil Mydlo.

Zdôraznil, že mesto zriadilo núdzové ubytovanie pre ľudí utekajúcich pred vojenským konfliktom na Ukrajine vďaka daru od spoločnosti Eco-Investment. K dispozícii je 51 plne vybavených lôžok. Ubytovňu zriadili a pripravili na ulici Bystrická cesta v piatok (25. 2.), prvú rodinu ubytovali nasledujúci deň. „Bola to žena s dvomi deťmi vo veku osem a 14 rokov z Kyjevskej oblasti,“ doplnil hovorca ružomberského primátora s tým, že od toho momentu sa lôžka postupne zapĺňajú novými utečencami. Posledná nateraz ubytovaná rodina dorazila v utorok ráno po 28 hodinách cesty.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Mesto Ružomberok

ZANECHAŤ ODPOVEĎ