Bazénová hala pri ZŠ Martinská prechádza rekonštrukciou

0
2414
Žilinský primátor Igor Choma si osobne prešiel rozsah rekonštrukcie bazéna
Žilinský primátor Igor Choma si osobne prešiel rozsah rekonštrukcie bazéna.

Tlačová správa

Žilina 10. 8. 2017 – Počas letných mesiacov prebieha na Základnej škole Martinská na sídlisku Vlčince rekonštrukcia bazénovej haly. Pôvodný stav bol nevyhovujúci a vyžadoval si viaceré opravy. Rekonštrukciou sa podarí znížiť prevádzkové náklady a zvýši sa bezpečnosť žiakov, ktorí bazén využívajú na plavecké výcviky.

Opravy sa týkali najmä elektroinštalácie a vzduchotechniky, pričom celková výška rekonštrukcie predstavuje sumu 81 000 eur. Demontovali sa pôvodné svietidlá, elektroinštalácia, rozvádzač, vypínače, ističe, ktoré boli nahradené novými, modernejšími komponentmi. Výmenou prešla aj pôvodná vzduchotechnika vrátane riadiaceho systému. Súčasťou opráv bolo i vyspravenie omietok a vymaľovanie priestorov bazénovej haly.
Celková rekonštrukcia by sa mala čoskoro odzrkadliť aj na prevádzkových nákladoch, ktoré sa vďaka nej znížia a ušetrené finančné prostriedky budú použité na ďalšie školské aktivity. Žiaci tak začnú nový školský rok 2017/2018 vo vynovených priestoroch poskytujúcich komfortné zázemie pre rozvíjanie ich športových aktivít.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív

Bazénová hala pri ZŠ Martinská prechádza rekonštrukciou
Bazénová hala pri ZŠ Martinská prechádza rekonštrukciou.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ