ŽILINA: Mesto rokovalo s poľovníkmi v súvislosti s výskytom diviakov

0
784
Mesto rokovalo s poľovníkmi.

V súvislosti s výskytom diviačej zveri sa na mestskom úrade stretli zástupcovia mesta a poľovníckeho združenia, kde sa dohodli, že poľovníci diviačiu zver odlovia.

Poľovníci chcú odlov uskutočniť v čase, keď to bude možné, teda zhruba počas júla. Spôsob odlovu je plne v kompetencii poľovníkov, ktorí chcú diviačiu zver odloviť využitím vnadiska, kde chcú zver prilákať. Je potrebné si uvedomiť, že zodpovedajú za bezpečnosť pri love a je potrebné prilákať diviakov na miesto, kde môže byť bezpečne odlovená. Musí to byť také miesto, ktoré si diviaky obľúbia a môžu ho pravidelne a rýchlo navštevovať. Aby bol lov úspešný, treba nejakú dobu pravidelne vnadiť a vnadisko dopĺňať.

Mesto Žilina ďakuje za trpezlivosť a pochopenie a Žilinčanov ubezpečuje, že sa pokračuje v monitorovaní výskytu diviačej zveri všetkými dostupnými spôsobmi. Mestu záleží na tom, aby občanov výskyt diviakov neobmedzoval.

Zárove mesto prosí občanov, aby sa správali zodpovedne a nevyhadzovali odpadky mimo zberných nádob (lákadlo pre diviaky), starali sa o pozemky (diviaky sa radi zdržiavajú v neupravených/zanedbaných lokalitách) a psov držali na vôdzkach (psy zver zbytočne plašia a znervózňujú).

V lesoparku a jeho okolí budú preventívne nasadené dočasné hliadky mestskej polície.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ