ORAVA: Oravci pozor! Polícia si na Vás mimoriadne „posvieti“!

0
839
Na Orave si policajti mimoriadne dohliadnu na občanov či dodržiavajú opatrenia.
V regióne Oravy panuje v súčasnosti najhoršia epidemiologická situácia, ako informuje polícia na svojej sociálnej sieti. Infikovaných novým koronavírusom je už viac ako 1300 obyvateľov. Počty neklesajú, majú stúpajúcu tendenciu. Za zvýšenými číslami, ktoré bezprostredne ohrozujú všetkých občanov z oblasti stoja predovšetkým nezodpovedné skupiny ľudí, ktoré nerešpektujú mimoriadne nariadenia. Napriek zákazu organizujú svadobné hostiny, rodinné oslavy a hromadné kamarátske stretnutia.
Keďže svojim konaním zaujali egoistický postoj ťažko uveriteľných rozmerov, ktorým povyšujú popíjanie alkoholu nad hodnotu ľudského života, Policajný zbor pristúpi k ráznym a okamžitým zvýšeným kontrolám. „V prípade zistenia porušenia mimoriadnych nariadení budú občania sankcionovaní vo výške 1000 eur. Ak vo svojom konaní budú pokračovať, sankcia im bude udelená opätovne,“ upozorňuje polícia.
Nezodpovedným osobám nehrozí iba finančná pokuta, ale aj niekoľkoročný trest odňatia slobody v prípade preukázania spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. Polícia sa bude aktívne venovať aj takýmto prípadom a vyšetrované osoby budú musieť strpieť nevyhnutné úkony na preskúmanie danej situácie.

-BA- zdroj a foto: Polícia Slovenskej republiky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ