MARTIN: V meste postavia multifunkčnú športovú halu

0
496
V Martine postavia multifunkčnú športovú halu.

Pri Základnej škole Alexandra Dubčeka v Martine postavia za takmer 2,5 milióna eur multifunkčnú športovú halu. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili na štvrtkovom (27. 4.) zasadnutí prijatie úveru vo výške 1,27 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Multifunkčná športová hala bude pozostávať z dvoch dispozičných podlaží a tretieho určeného pre technické zázemie. Na prvom nadzemnom podlaží projekt počíta s hracou plochou, pri ktorej bude umiestnených 100 miest na sedenie pre návštevníkov a športovcov. Vybavenie a čiarovanie telocvične umožní hrať hádzanú, futsal, florbal, basketbal, volejbal, nohejbal a bedminton. Druhé nadzemné podlažie bude určené predovšetkým pre šatne a sociálne zariadenia.

Na celkových nákladoch na výstavbu haly sa podieľa Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky (1,2 milióna eur) a martinská radnica (1,27 milióna eur). Školákom a verejnosti by mala začať slúžiť už koncom tohto roka.

„Budovanie športovej infraštruktúry a podpora športu detí a mládeže bola jednou z mojich volebných priorít a som nesmierne rád, že sa s ňou stotožnila aj väčšina poslaneckého zboru. V Martine jednoznačne chýba moderná reprezentatívna športová hala, ktorú by využívali nielen deti a mládež, ale aj profesionálne športové kluby. Verím, že Martinčania novú športovú halu ocenia a ja garantujem, že s investíciami tohto charakteru sme rozhodne ešte neskončili,“ uviedol martinský primátor Ján Danko.

-BA- zdroj a foto: TASr 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ