LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: September bol úspešný mesiac pre mikulášskych atlétov

0
707
Najmladší atléti si vybojovali prvenstvo v stredoslovenskej oblasti.
September bol úspešný mesiac. Takto zhodnotil pôsobenie atlétov pod hlavičkou Centra voľného času jeho riaditeľ Roman Králik. Vyzdvihol bronzové medaily zo Svetových školských športových hier, na ktorých naše mesto a krajinu v srbskom Belehrade reprezentovali Paula Perončíková a Michal Kopček. Prvá menovaná získala dva bronzy v behu na 100 metrov prekážok časom 15,28 s a v skoku do diaľky výkonom 529 cm. Pridala aj zlato na 4 x 100 metrov v štafete, ktorá pretekala v zložení Michaela Mišková, Paula Perončíková, Kamila Mlichová a Ema Bendová s časom 51,06 s. Tretiu pozíciu si v rovnakej disciplíne vybojoval aj Michal Kopček a na treťom mieste skončil aj v disciplíne 100 metrov prekážok časom 15,54 s.
Postup šprintérky Simony Kurimskej na Zlatú tretru do Ostravy
Simona Kurimská reprezentovala detskú atletiku na Hlavnom námestí pred Dómom svätej Alžbety v Košiciach na celoslovenskom finále JBL Jump Feste. Vo svojej kategórii skončila na treťom mieste v dvojboji, ktorý sa skladá z behu na 60 metrov a zo skoku do diaľky výkonom 9,04 sekundy a 387 cm.
Na Čokoládovej tretre, ktorá sa uskutočnila na atletickom štadióne v Košiciach, postúpila z tretieho miesta v behu na 300 metrov do medzinárodného finále mítingu Zlatá tretra v Ostrave. Do severomoravskej metropoly postúpila aj ďalšia mikulášska atlétka Adelka Blaščíková v behu na 100 metrov.
Najmladší atléti sú najlepší na strednom Slovensku
Na mapu septembrových úspechov sa zapísali aj najmladší atléti, ktorí si vybojovali prvenstvo stredoslovenskej oblasti v súťaži družstiev v Martine. Vo finále suverénne porazili chlapcov z Banskej Bystrice a z Brezna. Víťazné zloženie mikulášskeho tímu (ročník narodenia 2010 a mladší):
Matej Králik, Šimon Kubo, Jakub Kopček, Andrej Kultan, Tobias Ivan, Samuel a Teo Daraboš, Jerguš Stejskal, Jonáš a Bruno Hvorka.
V tej istej súťaži vystúpili na tretí najvyšší stupienok najmladšie dievčatá v zložení Simona Kurimská, Natália Húsenicová, Romana Revajova, Dorota Blaščíková, Lucia Androvičová, Klaudia Sitáriková, Adéla Blaščíková, Timea Ambružová, Zara Tarabová, Nela Horňáková.
Staršie žiačky (ročník narodenia 2006 a mladšie) vo veľmi silnej konkurencii 20 družstiev získali cenné tretie miesto v zložení: Sabína Kubíková, Leila Glevitzká, Ela Hvorková, Tereza Iris Tarabová, Tamara Horňáková, Nikola Kováčiková, Rebeka Kmeč, Beata Kultanová, Klára Stejskalová, Karolína Kogelová, Sofia Oravcová, Tamara Tomčíková, Viktória Verčimáková, Alžbeta Švandová, Mia Belica, Emma Kmeč, Charlotte Bouwhuis.
Zemiakové medaily aj na majstrovstvách Slovenska
Na majstrovstvách Slovenska 18. a 19. septembra v Trnave skončili na štvrtej pozícii Matúš Grieš v trojskoku a Sabína Kubíková v hode kladivom.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ