LIPTOV: Predĺžili premávku skibusov, pripravili nový grafikon

0
274
Predĺžili premávku skibusov, pripravili nový grafikon.

Premávku skibusov do Jasnej predĺžili. Nový grafikon platí od pondelka 13. marca. Podmienky na lyžovanie sú stále veľmi dobré, lyžuje sa na všetkých zjazdovkách zo severnej aj južnej strany Chopka, informovala o tom manažérka pre komunikáciu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

Skibusy jazdia bezplatne pre lyžiarov od 7.15 h do 17.30 h. „Nasadnúť môžu už od zastávky v Demänovej, alebo si môžu svoje autá zaparkovať na záchytnom parkovisku pred Demänovskou dolinou a odtiaľ nasadnúť s lyžami na skibusy, ktoré jazdia v polhodinových intervaloch. Dokonca máme aj dve ranné linky, ktoré vychádzajú už od železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši,“ povedala riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Len v čase obeda linky jazdia v hodinových intervaloch. Podrobný grafikon nájdu lyžiari na webe regiónu visitliptov.sk alebo stránke strediska Jasná. Grafikon skibusov platný pre 12. týždeň, teda od 20. marca, budú Liptáci nastavovať počas tohto týždňa a v jeho závere ho aj zverejnia.

„Na Liptove sa stále lyžuje aj v iných lyžiarskych strediskách – Malinô Brdo pri Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube, Ski areál Podbreziny v Liptovskom Mikuláši, Dolinky v Žiarskej doline, Žiarce v Pavčinej Lehote či Čertovica,“ priblížila Šarafínová. Podrobnejšie informácie o prevádzke a výške snehu sú podľa nej dostupné priamo na stránkach lyžiarskych stredísk.

Skibus financuje OOCR Región Liptov spolu so strediskom Jasná a obcou Demänovská Dolina aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške viac ako 162.000 eur.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Jasná

ZANECHAŤ ODPOVEĎ