KYSUCE: Dve dopravné nehody na rovnakom mieste počas jedného dňa

0
382
Dve dopravné nehody na rovnakom mieste počas jedného dňa.

K prvej dopravnej nehode došlo dňa 12. októbra v čase okolo 15:00 hod. na ceste prvej triedy č. I/10 v obci Makov, okres Čadca.

Na základe doteraz vykonaného objasňovania bolo zistené, že doposiaľ neznámy vodič s neznámym vozidlom v pravotočivej zákrute pri predbiehaní mal ohroziť 20-ročného vodiča z Českej republiky, ktorý viedol nákladné motorové vozidlo Renault v smere od obce Makov na Českú republiku a 45-ročného vodiča vozidla Citröen z okresu Čadca, ktoré viedol v smere od Českej republiky na Makov. Následne došlo k stretu nákladného motorového vozidla Renault s osobným motorovým vozidlom Citröen, ktoré sa po náraze prevrátilo na strechu.

Po dopravnej nehode bol 45-ročný vodič vozidla Citröen prevezený na ošetrenie do nemocnice. Vodiči sa na mieste podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania.

V súvislosti s touto dopravnou nehodou žiadame o pomoc aj občanov. V prípade, ak disponujete audiovizuálnym záznamom z kamery umiestnenej vo svojom motorovom vozidle, na ktorom by mohol byť zaznamenaný priebeh uvedenej dopravnej nehody, zašlite nám ho prostredníctvom súkromnej správy na FB Polícia SR Žilinský kraj, e-mailom na orpzca@minv.sk, alebo ho môžete odovzdať osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru. Ak disponujete v tejto súvislosti s akýmikoľvek informáciami, môžete nás kontaktovať na bezplatnom telefónnom čísle 158.

K druhej dopravnej nehode došlo v rovnaký deň v čase okolo 16:40 hod. na ceste prvej triedy číslo I/10 v k.ú obce Makov, okres Čadca.

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 56 ročný vodič viedol autobus Iveco Bus v smere od Bytče na Makov. Z doposiaľ presne nezistených príčin s autobusom prešiel do protismerného jazdného pruhu, kde došlo k stretu s motocyklom, ktoré v tom čase viedla 49-ročná vodička.

Po dopravnej nehode sa 56-ročný vodič podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na zistenie prítomnosti alkoholu u vodičky motocykla bol nariadený odber krvi. Vodička motocykla bola prevezená leteckou záchrannou službou do nemocnice. K zraneniu ďalších osôb pri dopravnej nehode nedošlo. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravných nehôd na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Dopravní policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Čadci následne cestnú premávku riadili a usmerňovali striedavo v jednom jazdnom pruhu.

Jazdite opatrne!
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ