MARTIN: Turčianska galéria pripravuje výstavu akademického maliara Ladislava Záborského

0
805
Turčianska galéria pripravuje výstavu akademického maliara Ladislava Záborského.

Turčianska galéria (TG) v Martine pripravuje v roku 2021 výstavu akademického maliara Ladislava Záborského, venovanú 100. výročiu jeho narodenia. Preto hľadá súkromných majiteľov jeho diel, ktorí sú ochotní zapožičať ich na plánovanú výstavu.

„Výstava v kurátorskej koncepcii Jarmily Kováčovej má ambície predstaviť reprezentatívny prierez jeho tvorby, ktorá sa začala odvíjať od 40. rokov 20. storočia a trvala nepretržite prakticky až do prvej dekády 21. storočia,“ informovala galéria.

Majiteľov diel majstra Záborského TG prosí, aby poslali fotografiu diela, prípadne viacerých diel na emailovú adresu galko@vuczilina.sk najneskôr do 11. januára 2021. „Okrem záberu na celé dielo, prosíme aj o fotografiu jeho zadnej strany a tiež detail na signatúru (majstrov podpis) a datovanie diela. Fotografie diel budú uložené výlučne v databáze TG v Martine a bez písomného súhlasu nebudú inde publikované, respektíve inak šírené,“ uviedla TG.

V prípade, že majiteľ diela nemá možnosť poslať jeho reprodukciu emailom, môže galériu kontaktovať na telefónnom čísle 043/4224448. „Ak kurátor pripravovanej výstavy prejaví záujem dielo prezentovať na výstave, prípadne uverejniť ho v katalógu, budeme majiteľov kontaktovať elektronicky. Za ochotu a záujem pomôcť pri obsahovej príprave výstavy im vopred ďakujeme,“ dodala TG.

-BA- zdroj: TASR, foto: Turčianska galéria

ZANECHAŤ ODPOVEĎ