ŽILINA: Mesto vyčlenilo 720 000 eur na zimnú údržbu ciest a chodníkov

0
858
Mesto vyčlenilo 720 000 eur na zimnú údržbu ciest a chodníkov.

Mesto Žilina vyčlenilo na zimnú údržbu 255 kilometrov ciest a 160 kilometrov chodníkov približne 720.000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je na údržbu ciest a chodníkov pripravených 700 ton chemického posypového materiálu a 600 ton inertného materiálu. Zimnú údržbu pre mesto zabezpečuje zmluvný partner – spoločnosť Žilinské komunikácie.

„Pri starostlivosti o cesty i chodníky budú k dispozícii aj ďalší externí dodávatelia či aktivační pracovníci mesta. Počas zimnej sezóny bude v pohotovosti 22 kusov techniky, šesť veľkých a šesť malých sypačov s radlicami, štyri traktory, UNC nakladače a v prípade potreby aj ďalšie mechanizmy. Nápomocné im budú ďalšie traktory na údržbu priľahlých mestských častí. Pri dočisťovaní pomôžu aj aktivační pracovníci mesta,“ uviedol Miškovčík.

Pripomenul, že zimná údržba je v zmysle operačného plánu zabezpečená v období od 1. novembra 2020 do 31. marca 2021, no konkrétny dátum začiatku a trvania zimnej údržby určia poveternostné podmienky. „Práce na zimnej údržbe budú môcť obyvatelia Žiliny, podobne ako v minulom roku, sledovať na internetovej stránke mesta, kde bude zverejnený aj operačný program. V sekcii zimná údržba miestnych komunikácií pribudnú denne aktualizované informácie o prácach, spolu s kontaktnými údajmi na dispečersko-spravodajskú službu,“ doplnil hovorca mesta.

-BA- zdroj: TASR, foto: MY Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ