X. ročník medzinárodného turnaja v aplikovanom stolnom tenise

0
1968
Tento rok sa turnaja zúčastnilo 40 zrakovo postihnutých hráčov.

   Desiaty ročníka medzinárodného turnaja v aplikovanom stolnom tenise sa uskutočnil v priestoroch ZŠ Gaštanová v Žiline cez víkend 6. 5.  – 7. 5. 2017. Turnaja sa prvýkrát zúčastnila aj početná výprava hráčov z Maďarska. Okrem nich sme na turnaji privítali aj hráčov zo Slovenska, Poľska a Česka, pre ktorých je tento turnaj tradične veľkým lákadlom. Celkovo bolo na turnaji 40 zrakovo postihnutých hráčov, 8 rozhodcov, sprievodcovia a veľa dobrovoľníkov.
   Hráči boli rozdelení do ôsmich základných skupín, z ktorých prví štyria postupovali do play‑off. Nepostupujúci hráči dohrávali zápasy o celkové umiestnenie. Môžeme konštatovať, že všetci hráči podávali výborné výkony. Samozrejme, víťaz môže byť len jeden, a tým sa stal Adrian Sloninka (PL), ktorý porazil Elzbietu Mielcarek (PL). Tretie miesto obsadil Ľuboš Zajíc (ČR).
   Podujatie sa ako každý rok vydarilo a nieslo sa v duchu fair‑play. Súčasne by som chcel poďakovať všetkým sponzorom, bez ktorých pomoci by sa turnaj nemohol zorganizovať: Lions Clubu Žilina, ktorý okrem finančnej podpory zabezpečil aj videoprojekciu zo zápasov, ktorú si všetci zúčastnení pochvaľovali; mestu Žilina, ktoré zabezpečilo ocenenie pre všetkých hráčov a rozhodcov.

Zdroj: www.zilina.sk, Miroslav Husár, vedúci družstva MŠK NSŠ Žilina B
Foto: archív

Aplikovaný stolný tenis
Showdown je aplikovaný stolný tenis pre zrakovo postihnutých športovcov. Hrajú proti sebe dvaja hráči alebo dve trojčlenné družstvá. Každý hráč má na očiach nepriehľadné okuliare. Hrá sa na obdĺžnikovom stole s oblými rohmi. Na oboch zadných stranách sú jamkové brány a uprostred je stredová doska. Hrá sa drevenými pálkami a s loptičkou, v ktorej sú nerezové oceľové guľôčky, aby ju bolo počuť. Cieľom hry je odpáliť loptu po stole pod stredovú dosku tak, aby padla do súperovej bránky. Protihráč sa tomu snaží zabrániť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ