Žilinskí karatisti úspešne reprezentovali Slovensko na turnaji v ukrajinskom Ľvove

0
1344
Slovensko reprezentovalo päť pretekárov AC UNIZA Žilina.

   V sobotu 20. mája 2017 sa v Ľvove (Ukrajina) konal nominačný turnaj kadetov, juniorov a U21 na MS, ktoré sa uskutočnia koncom októbra v španielskom Tenerife. Slovenské farby reprezentoval rekordný počet piatich pretekárov AC UNIZA Žilina, premiéru v národnom drese mali traja. Popri skúsenejších Marekovi Pončkovi a Sarah Hrn­kovej reprezentovali najcennejšie farby prvýkrát Mirka Pevalová, Anetka Pechotová a Sára Duďjaková.
   Posledné dve menované pri svojich premié­rach zaznamenali dva víťazné zápasy, pričom vo svojich náročných kategóriách sa Anetka dostala do druhého kola a Sára až do štvrťfinále. Mirka a Marek ešte nemajú po dlhodobých zraneniach obvyklú formu, no naznačili, že čoskoro sú späť v plnej sile.
   Žilinské medailové nádeje naplnila Sarah Hrnková, ktorá v športovom zápase junio­riek do 59 kilogramov získala bronz a s ním zároveň aj dôležité body do nominačného rebríčka, v ktorom je priebežnou líderkou. Na turnaji sa ako reprezentačný tréner U21 zúčastnil aj tréner AC UNIZA Ján Novosad.
   Posledný tohtosezónny nominačný turnaj sa uskutoční 1. – 2. júla v chorvátskom Umagu.

Zdroj: www.zilina.sk
Foto: archív

ZANECHAŤ ODPOVEĎ