Grilovaný losos s citrónom a bylinkami

0
7398
Grilovaný losos s citrónom a bylinkami

Potrebujeme
» 1/2 šálky olivového oleja
» 2 strúčiky jemne nasekaného cesnaku
» šťavu z 2 citrónov
» 2 lyžice malých sušených nasekaných kapár
» 1/3 šálky jemne nasekaného kôpru
» 1 zväzok hrubo nasekaného tymiánu
» morskú soľ
» mleté čierne korenie
» 12 x 180 g lososového filé s kožou
» klinčeky na ozdobu

Postup
   Lososa vyberieme z chladničky 30 minút pred grilovaním.
   Olej, cesnak, 1/3 šálky citrónovej šťavy, kapary, kôpor a tymián zmiešame vo veľkej nádobe. Okoreníme trochou morskej soli a čiernym korením. Lososa poukladáme v jednej vrstve do veľkej keramickej misy. Zalejeme polovicou marinády, potom lososa otočíme a zalejeme zvyškom marinády. Zakryjeme a dáme do chladničky na 2 až 4 hodiny, aby losos marinádou dobre nasiakol.
   Predhrejeme grilovaciu platňu na stredne vysokú teplotu a vymastíme ju. Rovnako môžeme použiť aj grilovaciu panvicu. Lososa grilujeme kožou nahor po dobu 3 minút, potom ho otočíme a grilujeme 4 až 6 minút, závisí od jeho hrúbky. Občasne ho potrieme marinádou, ktorá nám zostala. Ozdobíme klinčekmi a môžeme podávať s obľúbenými zemiakmi podľa výberu, najlepšie sa hodia zemiaky s petržlenom. Lososa môžeme nahradiť pstruhom alebo inou ľahkou rybou.
   Dobrú chuť!

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ