Najväčšiu omeletu na Slovensku uvarili v minulom roku v Žiline zo 718 vajec. V Liptovskom Mikuláši ju vo štvrtok prekonali.
Na prípravu rekordnej omelety použili kuchári neuveriteľných 750 kusov vajec, ktoré rozbíjali takmer jeden a pol hodiny. Hlavný šéfkuchár Patrik Groma pridal do základu omelety tri druhy papriky, cuketu, jarnú cibuľku, soľ a korenie. A samozrejme to najdôležitejšie – lásku.
Na prípravu omelety dohliadal herec Lukáš Latinák, ktorý spolu s primátorom Liptovského Mikuláša Jánom Blcháčom sa stali patrónmi rekordu.
Rekord do Liptovského Mikuláša priniesol Patrik Martaus predseda občianskeho združenia Nobis Prospere a Patrik Groma s priateľmi.
Organizátori ďakujú za pomoc dodávateľovi vajíčok SHP a.s. Turčianske Teplice, dodávateľovi zeleniny Zelmix Žilina a za podporu marketingovej spoločnosti ALL MEDIA.
Peter Mikloš
Foto: MY Liptov