V Žiline máme už pár týždňov ďalšie miesto, kde môžeme potešiť svoje chuťové poháriky. V príjemnom prostredí novootvorenej reštaurácie Manzo na Bulvári si prídu na svoje milovníci mäsa, ale aj každý, kto obľubuje nielen chutnú, ale i kvalitnú kuchyňu.
Reštaurácia MANZO sa zameriava výhradne na hovädzie mäso, najmä z plemena PIEMONTESE, typického pre taliansky región z oblasti mesta Turín. MANZO znamená po taliansky práve hovädzie mäso. Mäso, ktoré servírujeme v MANZE, nepochádza z mladých býkov, ako je väčšinou zvykom, pretože sme zistili, že oveľa jemnejšie mäso je z mladých jalovíc (mladé kravičky, ktoré sa ešte neotelili). Toto mäso má výraznú čistú chuť a zachováva si svoju šťavnatosť. Vďaka jedinečnej vlastnosti mramorovania – ukladania tuku do svaloviny – je hovädzie mäso šťavnaté a má svoju typickú chuť.
Naše mäso zreje niekoľko týždňov u našich dodávateľov tzv. suchou cestou – „suché zrenie“ vo vise. Platí, že čím dlhšie mäso zreje, tým je kvalitnejšie, chutnejšie, krehkejšie a výraznejšie. Vďaka tomu vám môžeme ponúknuť steaky z rôznych častí hovädzieho mäsa, ktoré ste zvyknutí pripravovať úplne iným spôsobom (dusením či pečením). Každá časť hovädziny je niečím špecifická a typická, preto si určite každý nájde ten správny kus pre seba.
”
Varenie je mojou vášňou. Je to harmónia chutí a vôní, každý kuchár by mal dať na stôl hosťom to, čo by dal svojim blízkym. Je fajn stráviť čas pri dobrom jedle s priateľmi v príjemnej atmosfére.
Záleží nám na tom, čo jete a chceme, aby vám chutilo! Ponúkame vám preto to najlepšie mäso z Talianska, Česka a Slovenska. A myslím, že môžeme povedať, že máme jedno z najkvalitnejších mias na Slovensku. Vďaka tomu vám môžeme podávať vynikajúce hovädzie pripravené len z mäsa, soli a trošky korenia. Aby vynikla chuť samotného mäsa.
Špecializujeme sa najmä na steaky a hamburgery, ale tiež ponúkame výborné domáce cestoviny aj pre vegetariánov. V ponuke máme špeciality, ako sú steaky T‑bone či Fiorentina a každý týždeň sa môžete tešiť na nový typ burgra. Vaše podnety a nápady na nové druhy hamburgerov, ktoré vám u nás chýbajú, sú našou inšpiráciou a radi ich doplníme do jedálneho lístka.
Tešíme sa na vás!
Tip šéfkuchára – pečivo na hamburger
Základom dobrého hamburgera je, samozrejme, kvalitné mäso, pomleté minimálne z troch rôznych častí mäsa, a kvalitné domáce pečivo. Na jedno z nich vám dávam môj tip.
Potrebujeme
» 4 šálky teplej vody
» 4 lyžice octu
» štipka soli
» rasca celá
» 2 kg hladkej múky
» 2 dkg droždia
» 4 varené strúhané zemiaky v šupke (vhodné uvariť deň vopred)
Postup
Z vody, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do múky nastrúhame ošúpané uvarené zemiaky, pridáme ocot a soľ. Vymiešame tuhšie cesto a necháme ho pol hodiny kysnúť. Rozdelíme cesto na 120 g bochníčky a na plechu necháme ešte kysnúť pol hodiny. Pred upečením potrieme zmesou: voda, soľ, olej a posypeme rascou a soľou. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C upiecť na cca 20 – 30 min.
Váš tím MANZO
Foto: archív MANZO