ŽILINSKÝ KRAJ: Opití vianoční vodiči na cestách

0
384
Opití vianoční vodiči na cestách v Žilinskom kraji.
Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto v piatok 23. decembra v poobedných hodinách počas výkonu služby zastavili motorové vozidlo Škoda, ktoré viedol 51 ročný Žilinčan po miestnej komunikácii v Kysuckom Novom Meste. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,83 mg/l (1,73 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a v súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V piatok 23. decembra v nočných hodinách došlo na ceste č. II/583 k dopravnej nehode.
Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 30 ročný vodič z okresu Žilina viedol osobné motorové vozidlo Peugeot v smere jazdy zo Žiliny na Terchovú.
Následne z doposiaľ nezistených príčin pred križovatkou s komunikáciou do obce Teplička nad Váhom prešiel s vozidlom do protismeru a prednou časťou svojho vozidla narazil do ľavej časti protiidúceho vozidla značky Škoda, ktoré viedol 64 ročný muž z Českej republiky.
Po dopravnej nehode sa vodič motorového vozidla Peugeot podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,88 mg/l (1,83 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Vodič vozidla Škoda vykonal dychovú skúšku s negatívnym výsledkom a bol odvezený do nemocnice.

V súvislosti s touto udalosťou 30 ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Hliadka z Okresného dopravného inšpektorátu v Ružomberku dňa 27.12.2022 pred poludním zastavila vozidlo značky Škoda, ktoré viedol 27 ročný muž z Námestova nekoordinovaným spôsobom po cestách č. I/18 a č. I/59 v meste Ružomberok.
Pri kontrole vodič vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,77 mg/l (1,60 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Ružomberku mu vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ