Sprísnené podmienky po návrate zo zahraničia, platné od 15. februára!

0
654
Prečítajte si sprísnené podmienky po návrate zo zahraničia, platné od 15. februára.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na tlačovej konferencii potvrdil, že každý, kto príde zo zahraničia na Slovensko, bude musieť podstúpiť povinnú 14-dňovú karanténu. Bude mu ponúknutá aj možnosť štátnej karantény. Na hraniciach sa bude potrebné preukázať vyplneným formulárom eHranica.

PCR test je možné podstúpiť až po 8. dni v karanténe. V prípade negatívneho výsledku sa karanténa končí. Marek Krajčí prejavil svoje starosti týkajúce sa juhoafrického kmeňu koronavírusu, proti ktorému nemusí byť súčasné očkovanie účinné.

Najmä z toho dôvodu prišli s novými pravidlami. Vláda plánuje ponechať výnimky, medzi ktoré majú patriť aj pendleri. Musia sa však preukázať PCR alebo Ag testom, ktorý nebude starší ako 7 dní. Výnimka sa má tiež týkať študentov.

Na hraniciach bude kontrolovaný každý jeden občan, tvrdí Krajčí. Opatrenie je dočasné a má trvať do konca februára. Podľa situácie sa následne môže dokonca aj sprísniť. V tomto bode je možné aj zavedenie povinnej štátnej karantény. „Robíme, čo sa dá, a myslím, že si to ľudia uvedomujú,“ povedal minister.

-BA- zdroj: dennik N, foto: www.roznava.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ