LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Nostalgická jazda skrášli deťom záver letných prázdnin

0
311
Nostalgická jazda skrášli deťom záver letných prázdnin.

Nostalgická jazda do Starej Ľubovne so štartom v Liptovskom Mikuláši skrášli deťom záver letných prázdnin. Vlak bude ťahaný Bobinou z tunajšieho depa.

Veľký železnično-poznávací výlet s návratom cez Sabinov a Spišskú Novú Ves vyplní rodinám sviatok 29. augusta. Štart z mikulášskej stanice je o 8.10 h, vlak zastavuje aj v Okoličnom a v Liptovskom Hrádku. Jazdu na časti trate bude spríjemňovať goralská ľudová hudobná skupina z Lendaku.

Vlak bude sprevádzaný personálom Železničný klub Tatran v dobových uniformách, cestujúcim spríjemní jazdu odborník na železničnú históriu Peter Šimko. Súčasťou spiatočnej cesty bude pamätná výročná jazda po trati číslo 188 (Plaveč-Prešov), ktorá tento rok slávi štvrťstoročie elektrifikácie.

Počas takmer štvorhodinového pobytu v Starej Ľubovni je hlavným programom návšteva Ľubovnianskeho hradu a skanzenu, kde cestujúcim poskytnú špeciálnu zľavu na vstupné. V ponuke je aj alternatívny program, napríklad návšteva jedinečného bludiska vo Viktóriiných záhradách, prípadne cyklovýlet do blízkeho okolia. Cyklisti môžu využiť limitovaný počet cyklomiest v služobnom vozni (rezervácia je potrebná na e-maile: info.tatran@gmail.com).

CESTOVNÉ:
Dospelý: 10 eur
Dieťa 6-15 r., senior: 5 eur

Rodinný (2 dospelí a 2 deti): 25 eur

Perličky z 334 kilometrovej jazdy vlakom:
  • putovanie povodím 4 významných riek so 4-násobným prekonaním hlavného európskeho rozvodia, ktoré nenájdete na žiadnej inej trati na Slovensku
  • zdolanie prevýšenia 2000 metrov;
  • výhľady na 12 pohorí;
  • prejazd cez 37 rozličných staníc, výhybní, odbočiek;
  • autentická tma v 5 tuneloch s celkovou dĺžkou takmer 5 kilometrov.

-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ