LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Ekológia pod strechou mestského úradu

0
588
Ekológia pod strechou mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Prírodné zvláštnosti, lesné zákutia, dravé bystriny a ich protipól dymiace komíny, smetiská, ktoré zachytilo umelecké oko. Vstupnú halu mestského úradu zdobí výber úžasných záberov z výstavy Ekofotografia.

Cieľom výstavy pestrofarebnej fauny a flóry či negatívnych zásahov človeka do prírody je rozšíriť poznatky o krajine a nabádať ľudí k úsiliu o zachovanie všetkého, čo príroda vytvorila. Výstavu do priestorov úradu inštalovalo Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva. „Prajeme návštevníkom, aby v nich pozitívne obrazy vyvolali radosť a negatívne podnietili k zamysleniu sa nad tým, čo príroda od nás potrebuje,“ uviedla Eva Mauritzová z múzea.

Ekofotografia napísala svoj 14. ročník. Do medzinárodnej súťaže sa zapojilo 44 autorov, ktorí zaslali takmer tri stovky fotografií. Kvalita záberov prekvapuje originalitou, rôznorodosťou a novým tvorivým prístupom. Pozrieť si ich môžete kedykoľvek počas otváracích hodín radnice až do konca marca. Mestský úrad je otvorený v pondelky, utorky, štvrtky a piatky od 8.00 h do 15.00h, v stredy od 8.00 h do 15.30 h.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ