Denné centrum A. Kmeťa prešlo počas leta rozsiahlou rekonštrukciou

0
2074
Vynovené Denné centrum A. Kmeťa v Žiline
Vynovené Denné centrum A. Kmeťa v Žiline.

Tlačová správa

Žilina 28. 8. 2017 – Počas letných mesiacov prebehla v Dennom centre na Ulici Andreja Kmeťa v Žiline rekonštrukcia vonkajších častí budovy a jej fasády. Stavebnými úpravami sa podarilo predísť namokaniu stien, fasády, balkónov, soklov a schodišťa. Vykonaním potrebných opráv sa skvalitnili podmienky i prostredie, v ktorom sa poskytujú sociálne služby.

   V denných centrách sa utvárajú a zabezpečujú podmienky pre záujmovú, kultúrnu činnosť, ako aj činnosti na udržiavanie fyzickej aktivity občanov. Poskytuje sa poradenstvo, členovia týchto centier majú možnosť získať užitočné rady, nadviazať nové priateľstvá, rozvíjať sociálne zručnosti. Na zariadení sa vymenili žľaby, ríny (zvody dažďovej vody) v prednej a zadnej časti budovy so zaústením do dažďovej kanalizácie. Rekonštrukciou prešli balkóny, na ktorých sa menila dlažba, izolácia podlahy, opravil sa podhľad balkónov (balkón vpredu, vzadu pri vstupe do dvora) a osadilo sa nové zábradlie. Opravu si vyžiadala aj fasáda budovy. Pôvodná poškodená omietka bola osekaná, následne vyspravená a celá fasáda získala nový náter. Pre bezpečnejší a lepší príchod do zariadenia sa opravili i vonkajšie schody. Osekala sa stará dlažba, vykonala sa izolácia a poter, na ktorý sa ďalej položila nová dlažba a opravili sa aj sokle. Stavebné úpravy boli financované z rozpočtu mesta Žilina vo výške 27 865 eur.
   Denné centrum na Ulici Andreja Kmeťa poskytuje svoje sociálne služby pre seniorov, osoby ťažko zdravotne postihnuté, osoby s nepriaznivým zdravotným stavom, počas pracovných dní pondelok až piatok v čase od 8.00 hod. do 16.00 hod. Sociálna služba je pre občanov bezplatná.
   Slávnostné otvorenie zrekonštruovaného denného centra sa uskutočnilo 28. augusta 2017 aj za účasti primátora Igora Chomu. Päť denných centier v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina výrazne prispieva k zvýšenej kvalite života našich seniorov aj občanov so zdravotným postihnutím.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív

V dennom centre nie je nuda
Primátorovi seniori ukázali, že život v dennom centre nie je nuda.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ