ŽILINA: O post primátora zabojuje Patrik Groma, predstavil zaujímavú prioritu

0
652

O post primátora Žiliny sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať známy komunálny politik Patrik Groma, ktorý v minulosti pôsobil ako viceprimátor Žiliny a prednosta Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši. Kandidovať bude ako nestraník s podporou koalície strán KDH a Hlas-SD.

Žilina sa stala za posledné štyri roky mestom premárnených príležitostí

„Po veľmi dôkladnom uvážení budem kandidovať na post primátora. K rozhodnutiu prispela najmä skutočnosť, že za posledné štyri roky sa Žilina stala mestom premárnených príležitostí. Súčasné vedenie žilo len z projektov svojich predchodcov, zásadné problémy mesta – parkovanie, doprava, znečistenie mesta, letná a zimná údržba, hádky v zastupiteľstve – nevyriešilo. Rozhodol som sa kandidovať ako nestraník na kandidátke koaličných strán, u ktorých predpokladám, že budú súčasťou novej vládnej koalície. A keďže Žilina potrebuje prílev externých zdrojov, môže byť takáto kombinácia len výhodou“, vyjadril sa Patrik Groma

Zaujímavou prioritou bude rozloženie politickej moci naprieč politickým spektrom, Groma si nechce uzurpovať moc ako doterajší primátori

Program Patrik Groma predstaví až po zapísaní do zoznam zaregistrovaných kandidátov. Prioritou v prípade úspechu bude rozloženie politickej moci naprieč politickým spektrom v mestskom zastupiteľstve, nechce si uzurpovať moc ako doterajší primátori. Groma tiež prezradil, že program bude veľmi nadčasový a Žilinčanov určite zaujme.

Koalícia chce za primátora skúseného a vzdelaného človeka

Andrej Sočuvka predseda mestského koordinčného výboru KDH v Žiline: „Členovia KDH v Žiline si uvedomujú potrebu dynamického rozvoja mesta Žilina, a tiež potrebu širokej spolupráce pri jeho  rozvoji. Z tohto dôvodu sa KDH na základe doterajších rokovaní a v záujme všestranného rozvoja nášho mesta, dohodlo na podpore Patrika Gromu, ako kandidáta na post primátora mesta Žilina. Do takejto spolupráce pozývame aj všetkých obyvateľov mesta Žilina“.

„Pána Mgr. Ing. Patrika Gromu, PhD. sme sa rozhodli podporiť na základe dlhoročnej spolupráce a dobrých osobných skúseností, pracuje cieľavedome, efektívne a systematicky. Ide o vzdelaného človeka s viacročnou skúsenosťou vo vedení mesta a v manažérskych pozíciách, je v plnej miere politicky a finančné nezávislý čo je zárukou, že mestské financie budú využité transparentne. Činnosť, ktorú doteraz Patrik Groma vykonáva pre mesto dobrovoľne, je jasným svedectvom, že je srdcom Žilinčan a chce naplno využiť potenciál, ktorý naše krajské mesto má. Počas svojho funkčného pôsobenia v meste Žilina pripravil mnoho kvalitných projektov z eurofondov, na ktorých už mesto profituje,“ vyjadril sa Ľubomír Sečkár, okresný predseda HLAS – sociálna demokracia v Žiline.

Deväť kandidátov zabojuje o post primátora v Žiline

Kandidatúru na primátora Žiliny v jesenných komunálnych voľbách 29. 10. 2022 doposiaľ ohlásili Patrik Groma (nestraník na kandidátke koalície KDH a Hlas-SD), Timotej Bernhauser (nezávislý), súčasný primátor Peter Fiabáne (nezávislý), poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka (nezávislý), Ján Rzeszoto (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja a bývalý viceprimátor Žiliny Štefan Zelník (Život-NS), Pavol Slota (Domov-národná strana), Daniela Zemanová (Hnutie Občan Národ Spravodlivosť) a Silvia Bakkery (Republika).

-BA- zdroj: TASr,TS a foto: FB Paťo Groma

ZANECHAŤ ODPOVEĎ