ŽILINA: Župa podporila digitalizáciu historických dokumentov

0
161
Úprava dokumentov bola realizovaná v spolupráci s vydavateľstvom ALL MEDIA.

Projekt digitalizácie historických dokumentov podporil Žilinský samosprávny kraj z dotačného programu Regionálne dotácie z vlastných príjmov ŽSK na rok 2023 č. 1/2023 – Región Horné Považie.

Občianske združenie NIE JE NÁM TO ĽAHOSTAJNÉ – Žilina pôsobí v žilinskom regióne od roku 1997 a zameriava sa najmä podporu kultúrnych, historických, ekologických, športových projektov a pomoc tým, na ktorých sa najviac zabúda – detí, dôchodcov a
hendikepovaných.

Občianske združenie v spolupráci s vydavateľstvom ALL MEDIA, ktoré je známe širokej verejnosti vydávaním veľmi úspešných a ocenených kníh o histórii Žiliny, sa do konca novembra zameria na digitalizáciu historických dokumentov, filmov, fotografií a pohľadníc.

Elektronické zaznamenanie dokumentov prevažne zo súkromných zbierok sa tak stane podkladom pre vydávanie ďalších kníh, dokumentov a prezentáciu historických súvislostí na prednáškach organizovaných združením.

Žilinský samosprávny kraj podporil túto ušľachtilú aktivitu sumou 3 700 eur a združenie sa bude podieľať spolufinancovaním projektu sumou vo výške minimálne 740 eur. Projekt je zverejnený TU.

Ľuboš Majer, podpredseda združenia: „Bez podpory zo strany Žilinského samosprávneho kraja, by sa mnohé zaujímavé dokumenty natrvalo stratili. Tešíme sa, že existujú grantové mechanizmy, ktoré pomáhajú zachovávať kultúrne a historické dedičstvo“.

Projekt „Finančne podporil Žilinský samosprávny kraj.“

-AB- zdroj a foto: OZ NIE JE NÁM TO ĽAHOSTAJNÉ – Žilina

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ