LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Cenník na mestskej plavárni sa nezvyšoval desať rokov

0
317
Na snímke plavkyňa Zuzana Pavlikovská počas oficiálneho reštartu tréningov slovenských reprezentantov v plávaní 18. mája 2020 v Bratislave. FOTO TASR - Jakub Kotian *** Local Caption *** choroba COVID 19 vírus koronavírus SARS CoV 2 pandémia plaváreò Pasienky bazén plavkyòa slovenská reprezentantka v plávaní okuliare reprezentácia

Mikulášsku krytú plaváreň vlani navštívilo takmer 54.000 návštevníkov, čo je najviac za posledné štyri roky. Do nového roka vstúpila plaváreň s rozšírenou ponukou permanentiek. „Vzhľadom na záujem pravidelných návštevníkov sme rozšírili ponuku permanentiek aj na lezeckú stenu, na boulderingovú stenu, na vstupy do telocvične aj na plážový volejbal a bedminton,“ informoval Martin Kögel z Verejnoprospešných služieb mesta (VPS).

Platby za energie stúpli o 250 percent

Od vlani naša plaváreň bojuje s vysokými cenami energií, ktoré spôsobujú obmedzenie prevádzky v mnohých akvaparkoch a plavárňach na Slovensku. Niektoré sa zatvárajú, iné výrazne upravujú otváracie hodiny či cenník vstupov. „Nárast zálohových platieb za teplo aj za elektrinu je obrovský. Záloha za teplo narástla z 9000 eur v januári 2022 na 31.000 eur v januári 2023. Rovnako za elektrinu stúpla z približne 8000 eur na takmer 27.000 eur mesačne,“ opísal ekonomický námestník VPS.

Cenník mesto mierne upravilo
V Liptovskom Mikuláši sa ceny vstupov nezvyšovali od roku 2013, i keď náklady na prevádzku plavárne sa rok čo rok zvyšovali. „Od začiatku roka sme boli aj my nútení cenník mierne upraviť. Ľudia si však stále zaplávajú za symbolické ceny. Tiež sme pristúpili k obmedzeniam v relaxačnom centre. Fínska sauna nie je otvorená denne, ale štyri dni v týždni,“ vysvetlil opatrenia.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ