KYSUCE: Policajti vykopli dvere na byte, aby majiteľke zachránili život

0
314
Policajti vykopli dvere na byte, aby majiteľke zachránili život.

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto ppráp. Daniel Kalužník a stržm. Roman Belanec dňa 21.júla doobeda počas výkonu služby boli vyslaní na preverenie požiaru v bytovom dome v Kysuckom Novom Meste.

Po príchode na miesto videli, že popod dvere bytu uniká dym do priestorov chodby bytového domu.

Na opakované klopanie a slovné výzvy nik nereagoval. Keďže boli splnené všetky zákonné podmienky na využitie oprávnenia otvorenie bytu tak policajti vykopli v dverách otvor a cez ten sa pretlačili do bytu.

Značne zadymený byt prekontrolovali a na zemi našli nehybne ležiacu osobu v bezvedomí. Policajti túto osobu z bytu vyniesli von a poskytli jej predlekársku prvú pomoc. Po krátkej dobe sa osoba prebrala k vedomiu a bola odovzdaná záchranárom. Žena uviedla, že dala variť jedlo na sporák a viac si už nepamätá.

Riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, pplk. Ing. Miloš Vojtek uviedol: „Príslušníci sa svojím rýchlym a profesionálnym konaním podieľali na záchrane života osoby a zabránili jej možnému úmrtiu v dôsledku udusenia, resp. v dôsledku požiaru, odvrátili tragédiu a naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“.

Skvelá práca!

-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ