ŽILINSKÝ KRAJ: Zmeny nastanú aj v prímestskej autobusovej doprave

0
809
Zmeny nastanú aj v prímestskej autobusovej doprave.

Prímestská autobusová doprava bude prevádzkovaná v termíne od 13. decembra do 17. decembra 2021 v prázdninovom režime.

Počas budúceho týždňa budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v prázdninovom režime. Hlavným dôvodom sú opatrenia na zamedzenie šírenia COVID-19 ako i prerušená prezenčná forma výučby žiakov základných (II. stupeň), stredných a vysokých škôl. Prázdninový režim bude doplnený o autobusové spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie žiakov a zamestnancov do materských a základných škôl (I. stupeň).

Od 20. 12. 2021 do 07. 01. 2022 sú vianočné prázdniny, t. z. prímestská autobusová doprava bude prevádzkovaná v štandardnom prázdninovom režime. Zároveň platí, že počas obmedzeného režimu budeme situáciu sledovať a prehodnocovať a budeme brať do úvahy aj aktuálne požiadavky cestujúcej verejnosti. Odporúčame všetkým cestujúcim, aby si skontrolovali vždy pred odchodom svoj autobusový spoj na www.cp.sk.

Žilinská župa zároveň ubezpečuje cestujúcich, aby sa v prípade potreby nebáli využívať prímestskú autobusovú dopravu, nakoľko vodiči sú vybavení dezinfekciou a ochranným rúškom a krajské autobusy sú pravidelne dezinfikované a doteraz v nich nebol zaznamenaný ani jeden prípad nákazy COVID-19.
-BA- zdroj a foto: FB Žilinský samosprávny kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ