ŽILINSKÝ KRAJ: Výjazdy horských záchranárov aj cez víkend

0
934
Výjazdy horských záchranárov v Žilinskom kraji sa dejú aj cez víkend.
Vážny úraz nad obcou Dunajov
V podvečerných hodinách dňa 30.7.2021 boli záchranári HZS privolaní k zranenému traktoristovi nad obcou Dunajov. Podľa informácií od svedka nehody sa mal traktor z nezistených príčin odbrzdiť a šoférovi, ktorý stál bol mimo kabíny prejsť po dolných končatinách. Záchranári HZS po príchode na miesto nehody zraneného zafixovali pomocou vákuového matraca a následne terénnym vozidlom transportovali na miesto nehody aj lekára posádky RLP, ktorý podal pacientovi medikamentóznu liečbu na tíšenie bolesti. Následne bol pacient pomocou nosidiel a terénneho vozidla transportovaný k hlavnej ceste, kde bol odovzdaný posádke RLP na prevoz do nemocnice.
Výjazd záchranárov na Priehybu
V podvečerných hodinách dňa 30.7.2021 boli záchranári HZS z Jasnej požiadaní o pomoc pre 75-ročnú slovenskú turistku, ktorá začala po celodňovej túre pociťovať nevoľnosť a celkovú slabosť. Záchranári jej po príchode na miesto poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, intravenóznu liečbu a následne ju terénnym vozidlom transportovali do Jasnej, kde bola aj ubytovaná. Po opätovnej kontrole vitálnych funkcií a poučení bola odovzdaná do opatery manželovi.
Záchranári HZS zasahovali v chate Čučoriedka
V popoludňajších hodinách 1.8.2021 zasahovali záchranári HZS na Kysuciach. V chate Čučoriedka si pádom spôsobila vážny úraz dolnej končatiny 78-ročná Slovenka. Po príchode záchranári žene končatinu ošetrili a zafixovali. Zároveň jej bola podaná analgetická liečba. Pacientka bola po poskytnutí predlekárskej prvej pomoci transportovaná záchranármi HZS do nemocnice v Čadci.
-BA- zdroj a foto: FB Horská záchranná služba

ZANECHAŤ ODPOVEĎ