ŽILINA: Primátora opúšťajú už aj verní poslanci, tí majú nového lídra (aktualizované)

2
4521
Črtá sa rozkol medzi viceprimátorom Random (vľavo) a primátorom Fiabáne?

AKTUALIZOVANÉ 20. 5. 2020 o 22.20 hod. – Vyjadrenie pána Ničíka uverejňujeme v celom znení na záver článku.

Žilinský primátor Peter Fiabáne najskôr stratil verejnú podporu a dôveru občanov mesta za nenaplnené sľuby a bezzubý prístup k dôležitým témam a teraz ho už opúšťajú aj verní poslanci.

V mestskom zastupiteľstve pôsobili štyri poslanecké kluby a nezaradení poslanci. Po poslednom mestskom zastupiteľstve viceprimátor Randa opustil svoj Spojený poslanecký klub, ktorému dokonca šéfoval a zamieril do konkurenčného klubu nezávislých poslancov ZA ZA. Spolu s ním odišli druhá viceprimátorka Birnerová, poslankyne Zuzana Balogová a Miriam Šuteková. Posledne menovaná sa má stať aj predsedníčkou klubu ZA ZA a podľa vyjadrení poslancov aj ich líderkou na nadchádzajúce voľby na post primátora mesta Žilina. Podľa posledných informácií má pani Šuteková v najbližšej dobe zasadnúť do lavíc NR SR za stranu Andreja Kisku ZA ĽUDÍ.

Nové zloženia klubov Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktoré sa môže ešte meniť:

Spojený poslanecký klub: Jozef Augustín (KD), Jana Filipová (NEKA), Igor Habánik (OĽANO, SaS, OKS, NOVA), Dominik Hriník (NEKA), Ján Pažický (NEKA), Marek Richter (NEKA), Ján Níčík (NEKA).

Klub nezávislých poslancov ZA ZA: Vladimír Randa (NEKA), Ľubomír Bechný (NEKA), Peter Ničík (NEKA), Dušan Maňák (NEKA), Iveta Martinková (NEKA), Ľuboš Plešinger (NEKA), František Talapka (NEKA), Zuzana Balogová (OĽANO, SaS, OKS, NOVA), Barbora Birnerová (OĽANO, SaS, OKS, NOVA), Miriam Šuteková (OĽANO, SaS, OKS, NOVA, teraz ZA ĽUDÍ).

Klub INÁ ŽILINA: Jozef Juriš (NEKA), Martin Barčík (SPOLU-OD), Denis Cáder (NEKA), Ľudmila Chodelková (NEKA), Rastislav Johanes (NEKA), Róbert Kašša (NEKA), Branislav Delinčák (NEKA).

Klub SILNÁ ŽILINA: Martin Kapitulík (NEKA) Ostatnými členmi sú Peter Durmis (NEKA), Lukáš Milan (NEKA), Ondrej Šoška (NEKA).

Skupina nezaradených poslancov: Peter Cibulka (NEKA), Patrik Groma (NEKA), Anton Trnovec (NEKA).

Vyjadrenie pána Petra Ničíka:
Dobrý deň, chcem vás upozorniť, že vo vašom príspevku zo dňa 20.5.2020 „Primátora opúšťajú už aj verní poslanci, tí majú nového lídra“ uvádzate nepravdivé informácie, ktoré môžu zasuahnuť do práv na ochranu mena a dobrej povesti. Nie je pravda, že Vladimír Randa opustil svoj Spojený poslanecký klub a zamieril do konkurenčného klubu nezávislých poslancov ZA ZA. Je pravda, že poslanecké kluby za ZA a Spojený poslecký klub si nekonkurujú, naopak – úzko spolupracujú a podporujú dobré rozhodnutia primátora Petra Fiabáne. Nie všetky, ale tie dobré určite, a nie je ich málo. Dôkazom sú hlasovania poslancov týchto klubov na mestských zastupiteľstvách. Ako predseda poslaneckého klubu za ZA som kvôli svojim dlhodobým zdravotným problémom ponúkol svoje miesto predsedu klubu pani poslankyni Miriam Šutekovej, ktorá ponuku prijala na spoločnom stretnutí oboch uvedených klubov. Je pravda, že novými členmi poslaneckého klubu za ZA sa stali Miriam Šuteková, Barobora Birnerová a Zuzana Balogová. Je pravda, že novým členom Spojeného poslaneckého klubu sa stal Ján Ničík. Nie je pravda, že za týmito zmenami je, že „verní poslanci opúšťajú primátora“. Je pravda, že za týmito zmenami treba hľadať výhradne zlepšenie práce oboch poslaneckých klubov, ktoré chcú naďalej podporovať dobré projekty a rozhodnutia, či už vlastné, alebo mesta, primátora či iných poslaneckých klubov. Chcam vás ešte poprosiť, aby ste na vašom webe uverejnili, ak sa rozhodnete byť transparentní, meno majiteľa webu zilina.aktualitky.sk, meno šéfredaktora tohto portálu, prípadne mená vašich redaktorov. Takisto vás chcem poprosiť, ak je to možné, aby pod vašimi článkami boli podpísaní ich autori, ktorí nesú zodpovednosť za uverejnený text. Prosím opravte vaše nepravdivé informácie. Bol by som nerád, keby som musel túto požiadavku vznášať prostredníctvom Tlačovej rady SR či iných inštitúcií. Ďakujem. Peter Ničík, poslanec MZ v Žiline
Vyjadrenie dolpnil redaktor Peter Mikloš

-AA-, foto: mesto Žilina

2 KOMENTÁRE

  1. Dobrý deň, chcem vás upozorniť, že vo vašom príspevku zo dňa 20.5.2020 „Primátora opúšťajú už aj verní poslanci, tí majú nového lídra“ uvádzate nepravdivé informácie, ktoré môžu zasuahnuť do práv na ochranu mena a dobrej povesti. Nie je pravda, že Vladimír Randa opustil svoj Spojený poslanecký klub a zamieril do konkurenčného klubu nezávislých poslancov ZA ZA. Je pravda, že poslanecké kluby za ZA a Spojený poslecký klub si nekonkurujú, naopak – úzko spolupracujú a podporujú dobré rozhodnutia primátora Petra Fiabáne. Nie všetky, ale tie dobré určite, a nie je ich málo. Dôkazom sú hlasovania poslancov týchto klubov na mestských zastupiteľstvách. Ako predseda poslaneckého klubu za ZA som kvôli svojim dlhodobým zdravotným problémom ponúkol svoje miesto predsedu klubu pani poslankyni Miriam Šutekovej, ktorá ponuku prijala na spoločnom stretnutí oboch uvedených klubov. Je pravda, že novými členmi poslaneckého klubu za ZA sa stali Miriam Šuteková, Barobora Birnerová a Zuzana Balogová. Je pravda, že novým členom Spojeného poslaneckého klubu sa stal Ján Ničík. Nie je pravda, že za týmito zmenami je, že „verní poslanci opúšťajú primátora“. Je pravda, že za týmito zmenami treba hľadať výhradne zlepšenie práce oboch poslaneckých klubov, ktoré chcú naďalej podporovať dobré projekty a rozhodnutia, či už vlastné, alebo mesta, primátora či iných poslaneckých klubov. Chcam vás ešte poprosiť, aby ste na vašom webe uverejnili, ak sa rozhodnete byť transparentní, meno majiteľa webu zilina.aktualitky.sk, meno šéfredaktora tohto portálu, prípadne mená vašich redaktorov. Takisto vás chcem poprosiť, ak je to možné, aby pod vašimi článkami boli podpísaní ich autori, ktorí nesú zodpovednosť za uverejnený text. Prosím opravte vaše nepravdivé informácie. Bol by som nerád, keby som musel túto požiadavku vznášať prostredníctvom Tlačovej rady SR či iných inštitúcií. Ďakujem. Peter Ničík, poslanec MZ v Žiline

ZANECHAŤ ODPOVEĎ