ORAVA: Opitého muža zastavili na cudzom aute

0
253
Opitého muža zastavili na cudzom aute.

Obvineniu z prečinu neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 23-ročný muž z okresu Námestovo.

Muž 15. decembra v poobedných hodinách viedol po miestnej komunikácii v obci Breza, okres Námestovo osobné motorové vozidlo Mitsubishi Pajero. Svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorá ho následne zastavila.

Počas kontroly vodič nepredložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla a bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,85 promile alkoholu.

Šetrením bolo zistené, že vodič nie je držiteľ ani vlastník motorového vozidla Mitsubishi Pajero a na jeho používanie mu majiteľ nedal súhlas. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Po vykonaní všetkých procesných úkonov bolo vozidlo vrátené oprávnenej osobe. Vyšetrovateľ z Dolného Kubína spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.
Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ