ŽILINSKÝ KRAJ: Policajti riešili dva prípady so zákazom vedenia motorového vozidla

0
391
Policajti riešili dva prípady so zákazom vedenia motorového vozidla.
V prvom prípade obvineniu z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 27 ročný Michal (zo Žiliny). Obvinený muž v utorok 22. februára v skorých ranných hodinách viedol po miestnej komunikácii v Žiline osobné motorové vozidlo Opel. Následne bol policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Preverovaním bolo zistené, že obvinený muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a má uložený právoplatný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

V druhom prípade muž z okresu Bytča, ktorému bol uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá opäť šoféroval. Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bytči zastavila v utorok (22.02.) po 07.00 hodine ráno na ceste druhej triedy v Bytči, 44 ročného vodiča vozidla Volkswagen. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Preverovaním bolo zistené, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a má uložený právoplatný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.
Poverený príslušník Policajného zboru muža obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ