LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Slovenská pošta oznámila zmeny v Liptovskej Ondrašovej

0
539
Doručovatelia a kuriéri nahradia pobočku v Liptovskej Ondrašovej, v meste pribudne balíkobox.
Doručovatelia a kuriéri nahradia pobočku v Liptovskej Ondrašovej, v meste pribudne balíkobox.
Generálny riaditeľ Slovenskej pošty (SP) Martin Ľupták oznámil vedeniu mesta Liptovský Mikuláš zmeny, podľa ktorých nemôže akciová spoločnosť v našom meste naďalej prevádzkovať rovnaký počet kamenných pôšt. V mestskej časti Liptovská Ondrašová sa manažment SP rozhodol prinášať služby bez kamennej pobočky. Využívanie poštových služieb v tejto mestskej časti totiž podľa vyjadrení zástupcov akciovky kleslo. Pobočku na Matúškovej ulici preto prestanú prevádzkovať od 1. 11. 2021 a jej služby bude klientom poskytovať doručovateľka a poštový kuriér. „Doručovateľka či doručovateľ vám donesú dôchodok ako doteraz, donesú vám noviny, zoberú list, kúpite poštové známky či žreby a dokonca si môžete zriadiť aj osobný účet v Poštovej banke. Poskytnú vám aj rôzne iné doplnkové služby. Cez poštového kuriéra si môžete objednať aj podaj expresnej zásielky. Chcem vás uistiť, že pri zvažovaní tejto vážnej zmeny sme naozaj veľmi podrobne naplánovali, ako vám pošta bude v budúcnosti zabezpečovať služby tak, aby ste žiadnu zmenu takmer nepocítili. Na základe dlhodobých skúseností z viac ako 1 500 obcí, v ktorých neprevádzkujeme poštu, a tiež nedávnej minulosti, keď sme k rovnakej zmene pristúpili aj v iných obciach a mestách, som presvedčený, že budete s poskytovaním poštových služieb spokojní ako doteraz. Dôležité je, že Slovenská pošta, a.s., z Vášho mesta neodchádza. Mení len formu a spôsob poskytovania služieb pre vás, “ priblížil Martin Ľupták zo Slovenskej pošty, a.s.
Slovenská pošta približne dva týždne pred zmenou doručí do každej domácnosti a do každej firmy dotknutej lokality leták s podrobnou informáciou, ako bude po zmene prinášať poštové služby.
Vedeniu mesta sa na rokovaní so zástupcami akciovej spoločnosti podarilo získať pre Mikulášanov ďalší Balíkobox. Radniční požiadali vedenie pošty o jeho umiestnenie pri predajni Lidl v Liptovskej Ondrašovej, keďže práve v tejto mestskej časti prestáva prevádzkovať kamennú pobočku. Či pošta zriadi túto nonstop poštu na preberanie a vyzdvihnutie balíkov v lokalite, rozhodnú predstavitelia pošty. V balíkoboxe môžete dokonca platiť poštové poukazy, ePoukazy či SIPO.
Jeden balíkobox už pošta prevádzkuje pri Kauflande na Demänovskej ulici. Informácie o jeho použití nájdete tu:
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ