DOLNÝ KUBÍN: Mesto hľadá firmu na komplexnú rekonštrukciu križovatky

0
322
Mesto Dolný Kubín pripravuje štúdiu statickej dopravy.

Mesto Dolný Kubín hľadá firmu na komplexnú rekonštrukciu križovatky na ulici Aleja slobody. Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 600.000 eur, informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.

Cestu chcú zrekonštruovať vrátane podložia, pribudne odbočovací pruh, ktorý zjednoduší odbočenie smerom na Brezovec (k nemocnici). Zrenovujú chodníky a pribudnú nové v smere ku zberným surovinám, na Štrbičný jarok a pri železničnom priecestí. Vybudujú aj nové odvodnenie, osvetlenie a priechody pre chodcov. Železničné priecestie plánujú rekonštruovať a rozšíriť, vrátane chodníka z oboch strán. Úpravy sa dočkajú aj zabezpečovacie zariadenia.

„Obstarávanie robíme opakovane, pretože sa o realizáciu rekonštrukcie v tomto roku na celom Slovensku nenašiel jediný záujemca,“ priblížil Buzna s tým, že pri opakovanej súťaži posúvajú realizáciu rekonštrukcie na jar 2023, ideálne hneď po zime.

Dolnokubínska samospráva si počas prípravy stavby dala zhotoviť odborné meranie a posúdenie na únosnosť podložia, ako aj celkovú hrúbku konštrukcie vozovky. Doposiaľ radnica vykupovala pozemky, aby bolo možné realizovať rozšírenie križovatky a priecestia. Pôvodný projekt muselo mesto prepracovať vzhľadom na zistené nedostatky v podloží. Ako uviedol Buzna, doprojektovali aj ďalší priechod pre chodcov pred priecestím na ulici Československej armády. Realizovali tiež prekládku elektrického vedenia a posun elektrického stĺpu, vybudovali časť chodníka na Štrbičný jarok, preložku verejného osvetlenia a odvodnenie.

-BA- zdroj: TASr, foto: Mesto Dolný Kubín

ZANECHAŤ ODPOVEĎ