Suroviny:
5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 8 lyžíc oleja, 8 lyžíc vody, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa
Puding: 4 hrnčeky mlieka, 2 pudingové prášky s jahodovou alebo malinovou príchuťou, 6 lyžičiek pieskového cukru, 1 vanilkový cukor
Poleva: 2 tégliky kyslej smotany, 2-3-lyžice
Postup:
Suroviny na polevu ušľaháme.
Do rozšľahaných bielkov postupne pridávame kryštálový cukor a ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame žĺtky, olej a vodu s múkou a práškom do pečiva. Na vymastený, hrubou múkou vysypaný plech vylejeme dve tretiny cesta. Do zvyšnej tretiny vmiešame kakao a pomaly ho nerovnomerne rozvrstvíme na svetlé cesto. Nakoniec lyžicou rovnomerne rozložíme uvarený a vychladnutý puding a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený, ešte horúci koláč polejeme polevou zo smotany. Vychladíme, nakrájame, ponúkame, zjeme.
-BA- zdroj a foto: www.brno-rozhlas.cz