Aj volebný obvod číslo 7 patrí do Žiliny

0
1685
Vilma Delinčáková s Mikulášom.

„Priznám sa, a to hovorím aj za poslaneckého kolegu Františka Kosu vo volebnom obvode číslo sedem, kde patria mestské časti Strážov, Závodie, Bánová a Žilinská Lehota, že lanský rok nám žičil. Stretávali sme sa s občanmi mladými i starými, deťmi, čertom aj Mikulášom a anjelom, proste užívali sme si slobodu, prítomnosť tých, ktorí nám dali dôveru, aby sme ich zastupovali v mestskom zastupiteľstve. Obaja sme sa snažili pozorne počúvať ľuďom a spolu s nimi hľadať liek na ich boľačky, ktorých bolo neúrekom,“ začína s krátkym hodnotením uplynulého roku poslanec Branislav Delinčák.

   Bez mučenia priznávame, že nie vždy nám ľudia tlieskali, veľmi často nám nadávali. Neraz aj za veci, ktoré nedokážeme ovplyvniť, pretože nám v  tom bráni zákon, zlé susedské vzťahy, či – a to najčastejšie – nedostatok peňazí. Napriek všetkému, ale najmä vďaka pochopeniu Igora Chomu, primátora mesta, oboch viceprimátorov – prvého Patrika Gromu a druhého Antona Trnovca, ale aj vedúcich odborov a oddelení mestského úradu sa nám podarilo to, čo sa roky nedarilo.
   Vďaka pochopeniu, ľudskému prístupu a ochote sa nám podarilo vymeniť okná na Dome kultúry v Žilinskej Lehote aj na Dennom centre pre seniorov v Strážove. Ako keby sme tušili, že v roku 2017 udrú tridsaťstupňové mrazy a že budú trvať najmenej mesiac vo dne v noci. Lepšiu skúšku sme si nemohli ani priať. Spolu s ľuďmi v Strážove i Žilinskej Lehote si však želáme, aby okná slúžili k spokojnosti roky ročité a aby sa na nich, nedajbože, nevyskytla nejaká chyba, najmä ak bude mrznúť.
Veľmi príjemné boli naše stretnutia s obyvateľmi týchto mestských častí. V Materskej škole v Strážove prišli za Mikulášom a darčekmi nielen deti, ale aj ich rodičia, babky a dedovia. Na nikoho sa nezabudlo, každý si prišiel na svoje, mladí aj skôr narodení. Starí ostali doma. Mikuláša, anjela i čerta sme si dovolili zasponzorovať aj v Bánovej a v Závodí. Aj tu svietili očká omladine, aj tu sa spievalo a recitovalo, aj tu vládla ústretovosť, milota a dobrá nálada. Človečina prišla za nami a bola s nami až do konca.
   V Žilinskej Lehote nám, a aj sebe, pomáhalo všetko, čo malo ruky a nohy. Okrem nových okien na dome kultúry, z ktorých mali miestni neskrývanú radosť, bodovala najmä nefalšovaná zabíjačka. Sviňa bola akurátna, no najmä výrobky z nej, ktoré si vzali na starosť domáci. Kapustnica mňam, mňam, čerstvá klobása, ovar, mäso a iné špeciality – bolo ich dosť pre každého. Podľa vyjadrenia domácich takú zabíjačku ešte v Žilinskej Lehote nemali. Zhodne s Ferkom Kosom sme prisľúbili, že isto iste nie je posledná. Aj v Žilinskej Lehote vyvrcholilo stretnutie s občanmi Mikulášom. A nadšenými deťmi. A škaredým čertom, ktorého sa všetci, aj podaktorí dospelí, báli.

Človečina prišla za nami a bola s nami až do konca.

   Všetky štyri stretnutia mali spoločnú črtu – žičlivú a priateľskú atmosféru. Boli sme obaja dojatí, akých skvelých ľudí zastupujeme a reprezentujeme. S mnohými sme sa spriatelili, potykali sme si, povedali si boľačky, utrúsili vtip, zasmiali sme sa spolu. Mnohí sa pýtali – a prečo sme sa takto nestretli už dávno? Konečne sa mesto zaujíma aj o nás a nielen pred voľbami. Však aj tu žijú ľudia, aj nás trápia problémy a v minulosti sme sa nemali ani komu požalovať, nieto ešte niečo vybaviť.
   Musíme obaja aj za našich voličov vo volebnom obvode číslo 7 veľmi pekne poďakovať vedeniu mesta za pochopenie a podporu, ktorú ako poslanci máme. Ľudia boli veľmi príjemne prekvapení, keď sa mohli porozprávať s oboma viceprimátormi, Patrikom Gromom i Antonom Trnovcom, a zistili, že sú to tak ako oni ľudia z mäsa a kostí. Patrik Groma prišiel na stretnutie s občanmi aj s dcérkou a manželkou, čo ľudia kvitovali.
   Za hlavný prínos decembrových stretnutí považujeme to, že sme neriešili cesty, jamy, odpady a iné neprístojnosti vlastné všedným dňom. Riešili sme vzájomné vzťahy, cestu k sebe, hľadali sme človečinu, ktorej nie je v priebehu roka nazvyš. Dohodli sme sa, že budeme ďalej bojovať, nie proti sebe, ale za veci, ktoré nám všetkým spríjemnia život. A „vyštrngali“ sme si aj naše možnosti a priority do roku 2017. My aj ľudia, s ktorými sme strávili v našom obvode príjemné chvíle, považujeme tieto stretnutia za užitočné, prínosné a ľudsky hodnotné.


Branislav Delinčák, František Kosa,
poslanci MZ za volebný obvod číslo 7
Foto: archív

ZANECHAŤ ODPOVEĎ