ŽILINA: Mesto rozširuje sieť moderných kontajnerových stojísk

0
203
Mesto Žilina rozširuje sieť moderných kontajnerových stojísk.

Žilinská samospráva sprevádzkovala na sídlisku Hliny V nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi. Do stojísk s nádobami na komunálny odpad, papier, plast, sklo, kov a nápojový kartón investovala podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej 102.616 eur.

Ďalšie polopodzemné kontajnery pribudnú aj na sídlisku Hájik. „Mesto sprevádzkuje tri nové stojiská na Kempelenovej a Jedlíkovej ulici a tiež na Slnečnom námestí. Ich kolaudácia je naplánovaná na jún tohto roka. V jednotlivých lokalitách budú pre obyvateľov k dispozícii nádoby na komunálny odpad, papier, plast, kov, sklo a viacvrstvové kombinované materiály,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Po rozšírení siete bude na sídlisku Hájik päť kontajnerových stojísk. „Obyvateľom už slúžia polopodzemné kontajnery na hraniciach Ulice Matej Bela s ulicami Jedlíkova a Stodolova. Do stojísk na Hájiku mesto investovalo spolu 242.555 eur,“ konkretizovala Holienčíková s tým, že samospráva vyváža polopodzemné kontajnery v konkrétne stanovených intervaloch. Pri plastoch, papieri a komunálnom odpade je to raz až dvakrát do týždňa, sklo a tetrapaky sa vyvážajú raz za štrnásť dní a kov raz za mesiac.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ