TRSTENÁ: Komunitné centrum skvalitnilo sociálne služby pre mladých

0
229
Komunitné centrum v Trstenej skvalitnilo sociálne služby pre mladých.

Občianske združenie V.I.A.C. zakúpilo novú technológiu v hodnote takmer 64.000 eur na skvalitnenie terénnej práce pre mladých a rodiny, ktoré sú v núdzi. Modernizáciu v Komunitnom centre Sinaj v Trstenej, ktoré občianske združenie prevádzkuje, zastrešila miestna akčná skupina (MAS) Orava.

Informoval o tom manažér MAS Ondrej Šeliga, v rámci projektu zakúpili počítače, projektory, interaktívne displeje, elektrobicykle aj veľkokapacitný stan. Najväčšou investíciou boli modulové stavby v podobe kontajnerov. Tie sa stali zázemím pre terénnu prácu komunitného centra.

„Formou návštev a rozhovorov sa Komunitné centrum Sinaj snaží nájsť riešenia, aby sa rodiny dostali z rôznych ťažkostí. Pomáha nielen ľuďom v hmotnej núdzi, ale aj pri rôznych neočakávaných situáciách, ako je dlhodobá práceneschopnosť, vážna choroba, strata práce, rozchod manželov, úmrtie jedného z rodičov,“ priblížil Šeliga.

Podľa Branislava Kožucha z inštitútu V.I.A.C. získali pomocou investície oveľa väčšiu voľnosť a priestor na kreativitu v tvorbe programov, čo má v práci v teréne veľký dosah.

-BA- zdroj a foto: TASr

ZANECHAŤ ODPOVEĎ