LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Holandský kráľovský pár zavítal na Základnú školu Miloša Janošku

0
236
Holandský kráľovský pár zavítal na Základnú školu Miloša Janošku,

Základná škola Miloša Janošku je jedinou školou, do ktorej počas oficiálnej návštevy Slovenska zavítal holandský kráľovský pár. Jeho veličenstvo kráľa Viliama-Alexandra, kráľovnú Maximu a prezidentku Zuzanu Čaputovú s partnerom Jurajom Rizmanom privítal na pôde školy primátor Ján Blcháč s riaditeľkou Jankou Cuprovou. Táto škola spolupracuje s Inštitútom pre aktívne občianstvo a je zapojená do projektu Školy, ktoré menia svet. Aj aktivita školy v tomto projekte bola dôvodom, prečo si veličenstvá vybrali práve toto vzdelávacie zariadenie. „Žiaci rozvíjajú svoje občianske zručnosti nie len na hodinách občianskej výchovy. Počas vyučovania sa venujú napríklad rozvoju kritického myslenia, aby boli schopní rozlišovať relevantné informácie a fakty od neprávd a dezinformácií a pod vedením vyučujúcich diskutujú o aktuálnych témach, aby lepšie rozumeli, ako funguje štát aj svojim občianskym právam a povinnostiam,“ zdôvodnil výber školy hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Kráľovský pár sa spolu s prezidentkou zúčastnil na modelovej hodine, s primátorom Jánom Blcháčom absolvovali diskusiu o občianskom vzdelávaní za okrúhlym stolom. „V našom meste sme mali takúto česť privítať oficiálne nositeľov kráľovskej koruny prvýkrát. O to viac si vážim, že si na návštevu zvolili ako jedinú našu školu. Učenie tu rozhodne nie je žiadna nuda, kráľovský pár zaujal inovatívny a atraktívny prístup pedagógov, rôznorodé aktivity a dosiahnuté výborné výsledky,“ priblížil primátor.

Veličenstvá majú ešte v pláne návštevu Tatranského národného parku, tým sa ich oficiálny program na Slovensku končí, ako uvádza mesto Liptovský Mikuláš na svojej sociálnej sieti.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ