ŽILINA: Mesto zvýši poplatky v školách a školských zariadeniach

0
404
Mesto Žilina zvýši poplatky v školách a školských zariadeniach.

Žilinskí mestskí poslanci rozhodli na utorkovom (21. 2.) zasadnutí o zvýšení poplatkov za materské školy (MŠ), školské kluby detí, základné umelecké školy (ZUŠ) či centrá voľného času (CVČ), informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Mesto podľa nej pristúpilo k úprave mesačných poplatkov v školách a v školských zariadeniach v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti z dôvodu nárastu prevádzkových nákladov. „Zvýšenie poplatkov sme pripravovali veľmi citlivo a pragmaticky, pričom sme ho dôsledne odkomunikovali s riaditeľmi škôl a školských zariadení. Vychádzali sme pri tom aj z poplatkov iných krajských miest. Musíme konštatovať, že náš návrh je konzervatívny a naozaj ústretový voči občanom,“ povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Žilinčania po novom zaplatia za MŠ 25 eur, teda o päť eur viac ako v súčasnosti. „Poplatok na školský klub detí vzrástol zo súčasných desať eur na 15 eur. Zvýšili sa tiež príspevky na ZUŠ a CVČ, ktoré sa nemenili od roku 2019. Poplatok za dieťa do 25 rokov v CVČ porastie z aktuálnych 20 eur na 25 eur. Poplatky v ZUŠ sa zvýšia od dvoch do piatich eur v závislosti od stupňa štúdia a formy vyučovania. Pri školských obedoch vzrastie poplatok z 15 centov na 20 centov,“ konkretizovala hovorkyňa mesta.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ