LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Minútová tarifikácia za státie na mestských parkoviskách ušetrí vodičom peniaze

0
254
Minútová tarifikácia za státie na mestských parkoviskách v Liptovskom Mikuláši ušetrí vodičom peniaze.

Za parkovanie na mestských parkoviskách v Liptovskom Mikuláši platili vodiči doteraz za každú začatú hodinu. Pri platbe cez mobilnú aplikáciu prechádzame po prvej polhodine na minútovú tarifikáciu, zmena prinesie úsporu vodičom i mestu. Schválili ju poslanci mestského zastupiteľstva na dnešnom rokovaní.

Na minútovú tarifikáciu po prvej polhodine státia prechádzajú parkoviská pri Katolíckom dome, pri budove Čierny orol, pred železničnou stanicou a tiež na uliciach Belopotockého a kpt. Nálepku.

„Cieľom opatrenia je zvýšenie obrátkovosti parkovania na našich parkoviskách a aj zníženie počtu neplatičov, ktorí pri krátkodobých státiach na platených parkoviskách obchádzali povinnosť platby,“ vysvetlil vedúci odboru dopravy a životného prostredia Gabriel Lengyel.

Platba cez mobilnú aplikáciu je navyše pre mesto výhodnejšia ako prevádzka parkovacích automatov. Poslanci dnes schválili aj zvýšenie úhrady za parkovanie z 50 na 60 centov za hodinu. Výšku úhrady bolo potrebné zmeniť z dôvodu zvýšených nákladov na prevádzku parkovacieho systému a tiež na údržbu platených parkovacích plôch.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ