ŽILINA: Prvým novoročným bábätkom je Diana Alexandra

0
182
Prvým novoročným bábätkom je Diana Alexandra.

„Nevieme, či sa niečo podobné už v histórii žilinskej pôrodnice stalo, no v roku 2023 sme obe prvé dve detičky priviedli na svet akútnymi sekciami tesne za sebou, a to skôr ako bolo pôvodne v pláne“, informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline na svojej sociálnej sieti.

Prvé novoročné dievčatko aj chlapček tak, žiaľ, nemôžu byť hneď so svojimi maminkami a starajú sa o ne sestričky a lekári na jednotke intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti o novorodencov.

Do pôrodnice prišli maminkám dnes zablahoželať aj riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík s manželkou Lenkou, primárka novorodeneckého oddelenia Katarína Jackuliaková a primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva Martin Sudek.

Prvým dieťatkom a prvým dievčatkom v novom roku sa stala Diana Alexandra, ktorá prišla na svet v 34. týždni tehotnosti o 1:20 h s mierami 2.240 gramov a 46 centimetrov. Maminka Patrícia zo Žiliny je v poriadku a dnes ju spolu s jej partnerom prišli navštíviť aj ďalšie dve detičky, Alica Anastázia a Lucas Dominik, ktorí sa už sestričky nemôžu dočkať. Hrdý otecko si malú Dianku na JISke podržal v náručí a ona hneď, ako začula jeho hlas, otvorila svoje krásne očká a nespustila ich z tatinka.

Maminka Petra z Lokce mala k nám dlhú a náročnú cestu, aby porodila prvého chlapčeka nového roka 2023. Malý Ondrejko musel náhle opustiť bruško už v 32. týždni tehotnosti. Narodil sa o 2:36 h s mierami 1790 gramov a 42 centimetrov. Doma ho čaká okrem ocina aj sestrička Eliška, a preto veríme, že budú čo najskôr všetci spolu.

Na Nový rok 2023 sa okrem Dianky a Ondrejka u nás stihli narodiť už aj ďalšie tri poklady, Rebeka (6:03 h), Elenka (12:27 h) a Samuel (18:13 h).

Rok 2022 u nás uzatvoril malý Matejko s maminkou Veronikou. Na svet prišiel 31.12.2022 o 17:00 h s mierami 3420 gramov a 50 centimetrov. Posledným dievčatkom bola Lujza, ktorú priviedla na Silvestra na svet mamička Zuzana o 11:27 h.

Všetkým rodičom blahoželáme z celého srdca, mamičkám prajeme skoré zotavenie, oteckom láskavú náruč a bábätkám najmä veľa zdravíčka a sily.

-BA- zdroj a foto: FB FNsP Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ